ΥΠΟΙΚ : Νέα σενάρια καταστροφολογίας από τη ΝΔ για την πολιτική επιβίωσή της
Κατηγορώντας τη ΝΔ για νέα σενάρια καταστροφολογίας, αυτή τη φορά με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν, πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι στη ΝΔ «αναλώθηκαν σε επιλεκτική σταχυολόγηση σημείων κριτικής της δεύτερης μεταμνημονιακής έκθεσης της ΕΕ, παρουσιάζοντάς τα ως μία ακόμη βερσιόν αδιεξόδου για τη χώρα».
Κατηγορώντας τη ΝΔ για νέα σενάρια καταστροφολογίας, αυτή τη φορά με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν, πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι στη ΝΔ «αναλώθηκαν σε επιλεκτική σταχυολόγηση σημείων κριτικής της δεύτερης μεταμνημονιακής έκθεσης της ΕΕ, παρουσιάζοντάς τα ως μία ακόμη βερσιόν αδιεξόδου για τη χώρα».
Κατηγορούν δε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι σκόπιμα αγνοεί ότι σε οποιαδήποτε έκθεση οποιουδήποτε οργανισμού περιλαμβάνονται σημεία θετικά και σημεία κριτικής.
Ειδικότερα σχολιάζοντας τις σκληρές ανακοινώσεις από την πλευρά της ΝΔ, στον απόηχο της δημοσιοποίησης της δεύτερης έκθεσης της Κομισιόν στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης πηγές του υπουργείου Οικονομικών επισήμαναν ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σταϊκούρας για μία ακόμη φορά περιστρέφουν την πολιτική τους επιβίωση γύρω από σενάρια καταστροφολογίας.»
» Εν προκειμένω, αναλώθηκαν σε μία επιλεκτική σταχυολόγηση σημείων κριτικής της δεύτερης μεταμνημονιακής έκθεσης της ΕΕ, παρουσιάζοντάς τα ως μία ακόμη βερσιόν αδιεξόδου για τη χώρα».
«Αγνοούν, προφανώς σκόπιμα, ότι σε οποιαδήποτε έκθεση οποιουδήποτε οργανισμού περιλαμβάνονται σημεία θετικά και σημεία κριτικής» τόνισαν οι ίδιοι.
Καταλήγοντας κατηγορούν την ΝΔ για απουσία σοβαρού και ουσιαστικού αντιπολιτευτικού λόγου.
«Ένα είναι βέβαιο. Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι ο κ. Σταϊκούρας και η παράταξή του μαθαίνουν είτε από τα λάθη τους είτε από τις κατ’ επανάληψη αποτυχημένες προβλέψεις τους. Και αυτό το γεγονός στερεί τον δημόσιο διάλογο από ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο, που θα μπορούσε να ωφελήσει τη χώρα» λένε χαρακτηριστικά.
Σκληρή επίθεση από τη ΝΔ
Για άτυπο τέταρτο μνημόνιο και ανικανότητα της κυβέρνησης που καθηλώνει τη χώρα είχε μιλήσει προηγούμενα η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση της δεύτερης έκθεσης της Κομισιόν στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης.
«Η απειλή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην καταβάλει το οφειλόμενο 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα επιβεβαιώνει και το ότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη ανακοίνωση της ΝΔ, ασκώντας παράλληλα αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για απαράδεκτες καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην υλοποίηση απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη.
«Είναι φανερό ότι η αβελτηρία, η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα της σημερινής υβριδικής κυβέρνησης καθηλώνει τη χώρα και υπονομεύει την αναπτυξιακή προοπτική της», προσθέτει με ξεχωριστή ανακοίνωση ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγος του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Voucher παιδικών σταθμών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
- Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με 7 «ναι» και ένα λευκό – Το πρώτο μήνυμα που έστειλε
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442