Στην τελευταία φάση κρίθηκε η αναμέτρηση στο King Center με τον Μπάτλερ να πιστώνεται τάπα και να αποτρέπει την αυτοχειρία των Σίξερς που παρ’ ολίγον να πετάξουν μέσα από τα χέρια τους την εκτός έδρας νίκη κόντρα στους Πέλικανς (111-110).
Οι Σίξερς μετά τα μέσα του πρώτου δωδεκάλεπτου πήραν το προβάδισμα με τη διαφορά να κυμαίνεται σχεδόν μόνιμα σε διψήφια επίπεδα μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου.
Τότε ήταν που οι Πέλικανς έκαναν ένα επί μέρους 27-18 σε μια απέλπιδα προσπάθεια για την ανατροπή. Και λίγο έλειψε να τα καταφέρουν. Το 110-100 μέσα σε 2’ έγινε 110-109, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται μια ανάσα από τη νίκη, αλλά τον Μπάτλερ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης να κόβει σωτήρια την προσπάθεια του Έτουαν Μουρ, δίνοντας τελικά τη νίκη στη Φιλαντέλφια με 111-110.
Με τη νίκη αυτή οι Σίξερς βρίσκονται στην 4η θέση της Ανατολής, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 39-22, χάρη στις προσπάθειες των Χάρις (29π/10 ριμπ), Ρέντικ (16π) και Σίμονς (14π/12 ριμπ), την ώρα που ο καθοριστικός Μπάτλερ έμεινε στους 11 πόντους με 5/16 σουτ.
Στη 12η θέση της Δύσης οι Πέλικανς με ρεκόρ 27-35 και τους Χόλιντεϊ (22π), Ραντλ (19π/14 ριμπ) και Ντέιβις (18π) να προσπαθούν και να φτάνουν μια ανάσα από τη νίκη.
Η Πάντερμπορν επικράτησε με 2-1 της Βόλφσμπουργκ στην παράταση, ανέβηκε στην Bundesliga και έριξε τη Βόλφσμπουργκ του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στην Bundesliga 2
Η απόλυτη στιγμή για τον Εβάν Φουρνιέ μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας σε μια φωτογραφία που ανέβασε ο Γάλλος φόργουορντ από τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά.
Ο Τσάβι Πασκουάλ αναμένεται να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα και σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ εκτός από τη Ντουμπάι BC και τη Χάποελ Τελ Αβίβ, πρόταση στον Ισπανό τεχνικό έχει καταθέσει και ο Παναθηναϊκός.