Αναποφάσιστος εμφανίζεται ο υπουργός Παιδείας σχετικά με το μάθημα των Λατινικών. Αν και είχε ανακοινωθεί η κατάργησή του από τα μαθήματα που θα διδάσκονται και θα εξετάζονται στην Γ’ Λυκείου, τελικά επανέρχεται ως μάθημα επιλογής.

Όπως δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου, τα Λατινικά θα είναι ένα από τα κατ’ επιλογήν μαθήματα στη Γ’ Λυκείου στο οποίο οι μαθητές δεν θα εξετάζονται πανελλαδικά θα εξετάζονται για να πάρουν το απολυτήριό τους.

Η αλλαγή στάση του κ. Γαβρόγλου έχει προφανώς στόχο να αμβλύνει τις αντιδράσεις των φιλολόγων καθώς η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων έχει αντιδράσει από την πρώτη στιγμή κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκμηδενισμού της κλασικής παιδείας με την κατάργηση της μετάφρασης του γνωστού, αλλά και τις μειωμένες ώρες διδασκαλίας των Αρχαίων .

Η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων διαμαρτύρεται εδώ και ένα χρόνο εντονότατα για τη συνεχιζόμενη, συστηματική υποβάθμιση έως και εκμηδένιση της Κλασσικής Παιδείας στους δύο βασικούς πυλώνες της, τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά, που αβασάνιστα επιχειρεί τον τελευταίο καιρό το υπουργείο Παιδείας, χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τα Πανεπιστήμια και τους ειδικούς επιστημονικούς φορείς.

Το νέο εξεταστικό σύστημα αναμένεται να ανακοινωθεί έως τα τέλη Μαρτίου .

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο