Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η εισαγγελική πρόταση για τον Κορκονέα ανοίγει τον δρόμο της ατιμωρησίας»

«Η εισαγγελική πρόταση για τον Κορκονέα ανοίγει τον δρόμο της ατιμωρησίας»

Την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων ειδικών φρουρών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου όπως και πρωτόδικα, ζητούν οι δυο συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του αδικοχαμένου μαθητή, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος

«Προκλητική πρόταση για τους υπαιτίους της εν ψυχρώ δολοφονίας» του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που επαναφέρει την ατιμωρησία, χαρακτήρισαν οι συνήγοροι της οικογένειας Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος την πρόταση του Εισαγγελέα για  μετατροπή της κατηγορίας στον Επαμεινώνδα Κορκονέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ενδεχόμενο δόλο, και για απαλλαγή του Βασίλη Σαραλιώτη,

Σε κοινή δήλωσή τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αναφέρονται στην πρόταση που έκανε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Λαμίας ο εισαγγελέας της έδρας ζητώντας την μετατροπή του κατηγορητηρίου για τον Επ. Κορκονέα (ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο) αλλά και για αθώωση του έτερου κατηγορούμενου της υπόθεσης Βασίλη Σαραλιώτη. Οι δυο συνήγοροι επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη πρόταση του εισαγγελέα, αν γίνει δεκτή από το δικαστήριο ανοίγει το δρόμο της ατιμωρησίας.

Ολόκληρη η δήλωση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής έχει ως εξής:

«Στις 14 Μαρτίου και στις 26 Μαρτίου θα αγορεύσουμε για την υποστήριξη της κατηγορίας και την καταδίκη των υπαιτίων της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου αγοριού από τους 2 ειδικούς φρουρούς.

Η Εισαγγελική πρόταση, δυστυχώς, κινήθηκε στην παράδοση του «θύματος που χτύπησε στην πορεία της βολίδας». Τέτοιες προκλητικές προτάσεις και προκλητικές αποφάσεις οπλίζουν το χέρι κάθε επόμενου αστυνομικού που θα πυροβολήσει πολίτη. Αλλά και επιβραβεύουν όσους συνωμότησαν για τη συσκότιση και τη συγκάλυψη, παραποίησαν βίντεο, παρενέβησαν σε αυτοψίες, ψευδόρκησαν αποδεδειγμένα, κατασκεύασαν στοιχεία. Η αστυνομική βία, συχνά δολοφονική, δεν θα σταματήσει όσο βασιλεύει η ατιμωρησία.

Η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για Κορκονέα-Σαραλιώτη έσπασε την μακρά παράδοση ατιμωρησίας. Και η μετατροπή της κατηγορίας σε άμεσο δόλο, από ενδεχόμενο, αποκατέστησε τους κανόνες της λογικής και το αίσθημα δικαίου.

Η σημερινή εισαγγελική πρόταση, αν γίνει δεκτή, ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά της ατιμωρησίας.

Εμείς ζητούμε την καταδίκη των υπαιτίων, όπως πρωτοδίκως.

Τίποτε λιγότερο».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024