Πρώτος στην πρόθεση ψήφου των πολιτών για δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται ο υποψήφιος που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, Νίκος Ταχιάος, σε δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρεία Opinion Poll.
Παράλληλα, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου έρχεται μόλις πέμπτη στις προτιμήσεις των πολιτών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοκόπηση η οποία έγινε το διάστημα μεταξύ 19-22 Φεβρουαρίου σε 854 νοικοκυριά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, ο Νίκος Ταχιάος αναδεικνύεται πρώτος με 13,4%, ακολουθεί ο Γιώργος Ορφανός με 12,5%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 10%, ο Σπύρος Βούγιας με 9,8% και 5η η Κατερίνα Νοτοπούλου με 7,2%.
Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θεωρούν ως μακράν το σημαντικότερο πρόβλημα της πόλης την καθαριότητα, ενώ ιδιαίτερα υψηλά τοποθετούν και τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το κυκλοφοριακό και τις συγκοινωνίες.
Μάλιστα, θέλουν ο νέος τους δήμαρχος να έχει κατά κύριο λόγο γνώση των προβλημάτων της πόλης, ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που ασχολούνται με το αν είναι πολιτικό στέλεχος ή αν έχε κομματική στήριξη.
Τέλος, 70% πιστεύει ότι η πόλη δεν παρουσίασε καμία βελτίωση, σε αντίθεση με το 28,7% που θεωρεί ότι υπήρξε βελτίωση.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)