Στην πολιτική δεν υπάρχει παρθενογένεση. Πολλές φορές ο ένας πολιτικός παίρνει στοιχεία από άλλον, από τον τρόπο που κινείται, που μιλάει, που εκφράζεται. Αλλά και από την γενικότερη προεκλογική του καμπάνια.

Άλλο, όμως, να παίρνεις στοιχεία και να τα προσαρμόζεις στα δικά σου δεδομένα κι άλλο να κλέβεις ουσιαστικά τα στοιχεία κάποιου άλλου πολιτικού από άλλη χώρα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μπορεί να είναι ήρωας του Casa de Papel, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, όμως, φαίνεται ότι ξέμεινε από ιδέες. Αν και νέος άνθρωπος που φιλοδοξεί να φέρει την ανανέωση στην πολιτική ο υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας αποφάσισε να μην ασχοληθεί πολύ με την επικοινωνιακή του εκστρατεία.

Προσέφυγε σε μια δοκιμασμένη και πετυχημένη καμπάνια που έκανε στις ΗΠΑ η Αλεξάνδρια Οκάσιο – Κορτέζ του Δημοκρατικού Κόμματος.

Όπως θα διαπιστώσει κανείς συγκρίνοντας τις εικόνες, ο κ. Ηλιόπουλος «ξεπατίκωσε» την καμπάνια της Κορτέζ χρησιμοποιώντας ακόμη και τα ίδια χρώματα στο προωθητικό υλικό στα social media. Ενδεχομένως, το γεγονός ότι το βασικό πρόβλημα της προεκλογικής εκστρατείας του είναι ότι δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό να τον ώθησε στην αναζήτηση μιας εκστρατείας ανάλογης. Η Κορτέζ άσημη ήταν άλλωστε και πέτυχε μεγάλη νίκη.

Φαίνεται ότι ο κ. Ηλιόπουλος θαυμάζει την Κορτέζ μιας και πριν από μερικούς μήνες, με αφορμή τη νίκη της είχε γράψει στο facebook:

«Να τι συμβαίνει, όταν συνειδητοποιούμε την αξία της συλλογικής δράσης. Ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός». Η Alexandria Ocasio-Cortez είναι από σήμερα το νεαρότερο μέλος στη ιστορία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στο μεγαλύτερο από τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου, και ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι χάνουν την πλειοψηφία, μία νέα γενιά Δημοκρατικών μας θυμίζει ότι το μέλλον διαρκεί πολύ».

Ποια είναι η Κορτέζ

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ (Alexandria Ocasio-Cortez, 13 Οκτωβρίου 1989), γνωστή και με τα αρχικά ΑΟΚ (AOC), είναι Αμερικανίδα πολιτικός και ακτιβίστρια.  Ως μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι από τις 3 Ιανουαρίου 2019 η εκπρόσωπος της 14ης εκλογικής περιφέρειας του Κογκρέσου στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η περιφέρεια περιλαμβάνει την ανατολική πλευρά του Μπρονξ και μέρη του βορειοκεντρικού Κουίνς στη Νέα Υόρκη.

Στις 26 Ιουνίου 2018, η Οκάσιο-Κορτέζ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές της 14ης εκλογικής περιφέρειας για το Δημοκρατικό Κόμμα, νικώντας το επί δέκα χρόνια μέλος του Κογκρέσου και πρόεδρο των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζο Κρόουλι, σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στις προκριματικές εκλογές του 2018.[12] Κέρδισε στις γενικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2018 τον αντίπαλο από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Άντονι Πάππας, και έγινε σε ηλικία 29 ετών η νεότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ποιος είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος

 

Ο υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας, ήταν μέχρι πρότινος Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου. Προηγουμένως, από τις 11/11/2016 ήταν Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Αθήνα, είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του τμήματος Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Επίσης έχει διατελέσει γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Γράψτε το σχόλιο σας