Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαξίμου : Να σταματήσει η ΝΔ να τζογάρει επικοινωνιακά στα εθνικά μας θέματα

Μαξίμου : Να σταματήσει η ΝΔ να τζογάρει επικοινωνιακά στα εθνικά μας θέματα

Συνεχίζεται ο πόλεμος σκληρών ανακοινώσεων μεταξύ της ΝΔ και κυβέρνησης μετά το άρθρο του BBC για «ύπαρξη καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα. Το Μαξίμου σε πολύ αυστηρό τόνο καλεί τη ΝΔ να μην τζογάρει επικοινωνιακά στα εθνικά θέματα, προσθέτοντας ότι «η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή τηλεπωλήσεων βιβλίων για να τους διδάσκει πως γίνεται ο αντιπρόεδρός τους κ. Γεωργιάδης.»

Συνεχίζεται ο πόλεμος σκληρών ανακοινώσεων μεταξύ της ΝΔ και κυβέρνησης μετά το άρθρο του BBC για «ύπαρξη καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Σηκώνοντας για άλλη μια φορά το γάντι το Μαξίμου σε πολύ αυστηρό τόνο καλεί τη ΝΔ να μην τζογάρει επικοινωνιακά στα εθνικά μας θέματα, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι «η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή τηλεπωλήσεων βιβλίων για να τους διδάσκει πως γίνεται ο αντιπρόεδρός τους κ. Γεωργιάδης».

Η απάντηση αυτή του Μαξίμου αφορά στην νέα ανακοίνωση της ΝΔ που επέμεινε ότι είναι αναγκαία μια παρέμβαση του πρωθυπουργού. «Επειδή το BBC δεν είναι Documento και επειδή όσα γράφει τα διαβάζει η διεθνής κοινότητα, ο κ. Τσίπρας οφείλει, σήμερα κιόλας, να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα Μακεδονικής μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα» ανέφερε η ΝΔ.

Η νέα απάντηση του Μαξίμου

Όπως αναφέρει στη νέα ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: «Θα ήταν ανάξιο νέας απάντησης, αν δεν ήταν βαθιά λυπηρό, εθνικά ανυπόφορο και κυρίως αν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση με αποτέλεσμα οι ασυναρτησίες που εκστομίζουν να έχουν μία κάποια θεσμική βαρύτητα.»

»Τους καλούμε λοιπόν, έστω και τώρα, να σταματήσουν να τζογάρουν επικοινωνιακά στα εθνικά μας θέματα. Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή τηλεπωλήσεων βιβλίων για να τους διδάσκει πως γίνεται ο αντιπρόεδρός τους κ. Γεωργιάδης.»

» Ας σταματήσουν επιτέλους να αναπαράγουν και να διαφημίζουν ανοησίες περί δήθεν ύπαρξης ‘Μακεδονικής μειονότητας’. Και κυρίως ας κατανοήσουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, που με μένος πολέμησαν, είναι αυτή που βάζει οριστικά τέλος σε παρόμοιες ανύπαρκτες υποθέσεις».

Το δημοσίευμα που άναψε τη φωτιά και οι αντιδράσεις

Από το πρωί ξεκίνησε η σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ρεπορτάζ του BBC περί ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα -όπως αναφέρεται- τόσα χρόνια ζει καταπιεσμένη.

 Αντιδρώντας άμεσα η ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» δεν υφίσταται στην Ελλάδα».

Η ΝΔ δεν παρέλειψε δε να υπενθυμίσει ότι δεν πέρασε ούτε ένας μήνας αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το πρώτο σχόλιο ήρθε από διπλωματικές πηγές που έσπευσαν να τονίσουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξαλείφει κάθε περιθώριο έγερσης ζητήματος μειονότητας, και ότι το ρεπορτάζ του BBC περιέχει ανακριβείς και διαστρεβλωμένες πληροφορίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την Ιστορία. Ακριβώς για αυτό, τόνισαν, θα σταλεί και επιστολή στο BBC.

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια το Μαξίμου που εξαπέλυσε πυρά κατά της ΝΔ για την ανακοίνωσή της. «Αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι» αναφέρει το Μαξίμου.

Για αυτό καθ’ αυτό το ζήτημα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει «όπως έχει τονίσει σε όλες τις τοποθετήσεις του ο κ Πρωθυπουργός, η Συμφωνία των Πρεσπών, κατοχυρώνει με τον πλέον επίσημο και διεθνώς δεσμευτικό τρόπο ότι δεν υφίσταται ζήτημα ‘μειονότητας’».

Επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων της γειτονικής χώρας, το Μαξίμου καταλήγει ότι «με δυο λόγια η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει οριστικά το ζήτημα ύπαρξης δήθεν μειονότητας και οι γείτονές μας όχι μόνο το συνυπογράφουν αλλά και το αποδέχονται ρητά στις δηλώσεις τους. Την ίδια στιγμή όμως ο κ. Μητσοτάκης επιμένει, κυριευμένος από αντιπολιτευτική τύφλωση, να επιχειρεί να ξανανοίξει όσα η κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών έκλεισε οριστικά. Και αντί να εγκαλέσει όσους, όπως το BBC, επιχειρούν να εγείρουν ανύπαρκτα θέματα, συντάσσεται μαζί τους. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά και εθνικά επιζήμιος»

ΝΔ: Αναγκαία μια παρέμβαση Τσίπρα

Ανταπαντώντας στο Μαξίμου η ΝΔ επιμένει ότι είναι αναγκαία μια παρέμβαση του πρωθυπουργού, ενώ καλεί το Μαξίμου να αλλάξει τακτική. «Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, και η μέθοδος να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία […] ούτε ωφελεί, ούτε πείθει πια κανέναν.»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ: «Επειδή το BBC δεν είναι Documento και επειδή όσα γράφει τα διαβάζει η διεθνής κοινότητα, ο κ. Τσίπρας οφείλει, σήμερα κιόλας, να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα Μακεδονικής μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα.»

«Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και η μέθοδος να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία επειδή εγκαίρως τον προειδοποίησε για τις δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών ούτε ωφελεί, ούτε πείθει πια κανέναν» καταλήγει η ΝΔ.

Κουμουτσάκος :  Το άρθρο του BBC δικαιώνει την εναντίωσή μας στις Πρέσπες

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας πως το δημοσίευμα του BBC επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της ΝΔ για τις επιζήμιες συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Το άρθρο του BBC δυστυχώς επιβεβαιώνει πολύ γρήγορα την ορθότητα της εναντίωσής μας στη συμφωνία των Πρεσπών, τους εντονότατους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας για τις επιζήμιες συνέπειές της. Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Η κυβέρνηση θερίζει τώρα τις θύελλες που έσπειρε» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

Αντίδραση και από το ΚΙΝΑΛ

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «λίγες ημέρες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού.

Το είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους. Μας αγνόησαν όπως και την βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Οι ευθύνες τους με πρώτο τον κ. Τσίπρα αποδεικνύονται μεγάλες. Δεν θα αντιδράσουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις;».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024