Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ωκεανίς : 6.000 κεραυνοί στο Νότιο Αιγαίο την Κυριακή, ισχυρές καταιγίδες

Ωκεανίς : 6.000 κεραυνοί στο Νότιο Αιγαίο την Κυριακή, ισχυρές καταιγίδες

Ιδιαίτερα έντονη είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα στο Νότιο Αιγαίο, όπου ως την Κυριακή έχουν καταγραφεί περίπου 6.000 κεραυνοί από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» συνεχίζει να σφυροκοπά πολλές περιοχές της χώρας έχοντας ήδη προκαλέσει έντονα φαινόμενα με κεραυνούς και καταιγίδες σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο, Δευτέρα.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα στο Νότιο Αιγαίο, όπου από το πρωί της Κυριακής έχουν καταγραφεί περίπου 6.000 κεραυνοί, όπως μετρήθηκαν από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Και ισχυρές καταιγίδες

Σύμφωνα εξάλλου με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής έως τις 16:30 το απόγευμα της Κυριακής είχαν καταγραφεί στην Αμοργό (84 χιλιοστά), στη Νάξο (78), στο Κολυμπάρι Χανίων (70), στα Φαλάσαρνα Χανίων (68) και στη Σαντορίνη (48 χιλιοστά).

Ταυτόχρονα παραμένουν πολύ θυελλώδεις οι άνεμοι στο Αιγαίο καθώς και κατά μήκος του Κορινθιακού κόλπου. Οι 8 μεγαλύτερες ριπές που έχουν καταγραφεί από την αρχή της ημέρας μέχρι το πρωί της Κυριακής δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

256 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σε 256 ανέρχονται οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική, από τις 6:00 το πρωί έως αυτή την ώρα, για παροχή βοήθειας σε πολίτες και αφαίρεση αντικειμένων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ειδικότερα, οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από την Αττική, για παροχή βοήθειας ανέρχονται έως τώρα σε 90 και σε 54 για αφαίρεση αντικειμένων, ενώ στην περιφέρεια είναι 22 και 6, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική κατά το τελευταίο 12ωρο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα, η υπηρεσίασε όλη την επικράτεια, δέχθηκε 147 κλήσεις για κοπές δέντρων και 109 κλήσεις για απομακρύνσεις αντικειμένων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024