Κατά παντός υπευθύνου στρέφεται με μήνυση που κατέθεσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) για κατάληψη, παρεμπόδιση εκλογικής διαδικασίας, βιαιοπραγίες και προπηλακισμούς, κλοπή καρτών συνέδρων και οικονομικής ζημίας στην Ομοσπονδία, έπειτα από την ένταση που επικράτησε το πρωί ανάμεσα στα μέλη του ΠΑΜΕ και στα μέλη της.

Οι εργασίες του 38ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας βρίσκονται «στον αέρα» με τις διαδικασίες να έχουν διακοπεί.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατήγγειλε «εργοδότες μαζί με τους μπράβους τους και φουσκωτούς στο συνέδριο της ΟΙΥΕ» και ανέφερε πως, παρά την προσπάθεια της ΔΑΣ να γίνει συνέδριο, συνέβησαν τα εξής :

«1. Το Ξενοδοχείο Novotel έχει γεμίσει με μπράβους, «φουσκωτούς» από εταιρείες security, φρουρούς των εργοδοτών που παρουσιάζονται ως συνδικαλιστές.

2. Εξαφάνισαν τις κάρτες των αντιπροσώπων.

3. Οι εργοδότες-συνδικαλιστές, σε κεντρική συνεννόηση με τη μεγαλοεργοδοσία των supermarket και των εφοπλιστών, προσπαθούν να κάνουν ένα συνέδριο για να εκλεγούν οι ίδιοι στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας».

Η ΔΑΣ κατήγγειλε, επίσης, ότι μέσα στον χώρο του συνεδρίου υπήρχαν «μπράβοι-κουμπουροφόροι, με γκλομπς και όπλα» και επισήμανε πως οι «δυνάμεις της ΔΑΣ και τα συνδικάτα που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το ξενοδοχείο δε θα ανεχθούν αυτή τη κατάσταση».