Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάγωσε το ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού στο Κίεβο

Πάγωσε το ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού στο Κίεβο

Ο ουκρανός τερματοφύλακας Μπόικο απέτρεψε το γκολ στις δύο κλασικές ευκαιρίες του Ολυμπιακού με συνέπεια οι Ερυθρόλευκοι να ηττηθούν από τη Ντιναμό στο Κίεβο (1-0) και να αποκλειστούν από τη συνέχεια του Europa League

Το ευρωπαϊκό όνειρο πάγωσε στο Κίεβο. Η προσδοκώμενη πρόκριση στους «16» του Europa League σταμάτησε στον τερματοφύλακα Ντένις Μπόικο…

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει αυτό που τόσο πολύ ήθελε και πολύ πιθανότατα άξιζε. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τελικά το 2-2 του Γεώργιος Καραϊσκάκης, ηττήθηκαν με 1-0 από την Ντιναμό Κιέβου στο Ολιμπίνσκι, με γκολ του Σολ (32′) και έμειναν εκτός από τη συνέχεια του Europa League. Αδοξα και πιθανότατα άδικα, διότι και στα δύο παιχνίδια έδειξαν ότι «είχαν» τους Ουκρανούς. Και στα δύο παιχνίδια έχασαν σωρεία ευκαιριών. Αλλά και στα δύο παιχνίδια προδόθηκαν από τα δικά τους λάθη, την κούραση από τον αγωνιστικό Γολγοθά των σερί αγώνων-φωτιά, ενώ στο Κίεβο βρήκαν μπροστά τους αρκετούς ανασταλτικούς παράγοντες: 1) Ένα γκολ από το… πουθενά, στο πρώτο σουτ των Ουκρανών, 2) Τον απροσπέλαστο Ντένις Μπόικο και 3) έναν διαιτητή που καθόρισε τις ισορροπίες της αναμέτρησης, αφήνοντας την Ντιναμό με 11 παίκτες και παίζοντας «έδρα» με τρόπο προκλητικό.

Γκολ στο πρώτο σουτ

Τέσσερα παιχνίδια, τέσσερα γκολ, στα τέσσερα πρώτα σουτ! Δεν είναι κάποιος γρίφος. Είναι ο άλυτος γρίφος της άμυνας του Ολυμπιακού. Που σε ακόμη ένα παιχνίδι, είδε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αντιπάλου του, να γίνεται γκολ. Πρώτο σουτ στην εστία του Σα, γκολ με τον ΠΑΟΚ, γκολ με την Ντιναμό στο Φάληρο, γκολ με την ΑΕΚ και γκολ με τους Ουκρανούς στο Ολιμπίνσκι. Στο 32′ η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού επέτρεψε στους παίκτες του Κχάτσκεβιτς να κάνουν… βόλτα γύρω και έξω από την περιοχή τους. Ο αρνητικός Ζιλ Ντίας παρακολουθούσε τη φάση αφήνοντας ανενόχλητο τον Μικολένκο στο δεξιό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού, να σεντράρει συρτά και να δώσει ένα «έτοιμο» γκολ στον Φραν Σολ. Το πρώτο του με τη φανέλα της Ντιναμό, με προβολή ανάμεσα σε Μεριά και Σισέ.

Αυτή ήταν και η μοναδική πραγματικά επικίνδυνη στιγμή που «έδωσε» ο Ολυμπιακός στην Ντιναμό έως εκείνο το σημείο. Και δέχθηκε γκολ. Αντίθετα, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δημιούργησαν τέσσερις πολύ σημαντικές στιγμές στην άμυνα των γηπεδούχων. Αλλά καμία εξ αυτών δεν έγινε έστω τελική, λόγω λάθος αποφάσεων των Ζιλ Ντίας, Ποντένσε και Τσιμίκα, ενώ ένα σουτ του Χασάν με καλές προοπτικές, δεν ανησύχησε τον Μπόικο.

Ωστόσο, η νέα συνθήκη του ματς επηρέασε πολύ τους Πειραιώτες, με αποτέλεσμα η Ντιναμό να πάρει την ψυχολογία του αγώνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 42’ ο Σλοβάκος διαιτητής, Ιβάν Κρούζλιακ, αποφάσισε να μην αποβάλει τον Κεντζιόρα, σε μια κραυγαλέα φάση δεύτερης κίτρινης κάρτας. Ο παίκτης της Ντιναμό έκανε βουτιά, μπλόκαρε με το χέρι την μπάλα, αλλά δεν είδε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Με το ημίχρονο να κλείνει με μία μεγάλη ευκαιρία των Ουκρανών, με τον Σα να σταματάει εντυπωσιακά το πλασέ του Φραν Σολ!

Το «μαγείρεμα» και ο… Μπόικο

Στην επανάληψη ο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα, αποσύροντας στον πάγκο τον αρνητικό και φανερά εκτός κλίματος Ζιλ Ντίας και ρίχνοντας στη «μάχη» τον Γιώργο Μασούρα. Η αλλαγή έπιασε τόπο γρήγορα. Μόλις στο 51’ ο Τοροσίδης σέντραρε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ελληνας εξτρέμ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στην πρώτη σημαντική ευκαιρία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Που όμως, έμελλε να μην είναι η μοναδική.

Αλλά κάπου εκεί «εμφανίστηκε» ο Μπόικο. Στο 60′ ο θηριώδης γκολκίπερ της Ντιναμό απέκρουσε το σουτ του Φορτούνη. Αλλά, όπως αποδείχθηκε, αυτό ήταν μόνο το ζέσταμα. Στο 64′ έδιωξε ενστικτωδώς σουτ-βολίδα του Μασούρα Και στο 74′ απέκρουσε εκπληκτικά πλασέ του Χασάν από τη μικρή περιοχή.

Στο 87′ και ενώ ο Μαρτίνς είχε βγάλει στο 75′ τους Φορτούνη, Μπουχαλάκη, για να βάλει Γκερέρο και Νάτχο στο παιχνίδι, ο Μπόικο έσωσε την ομάδα του από βέβαιη ισοφάριση, διώχνοντας το απαράδεκτο πλασέ του Γκερέρο (σ.σ. μετά από μαγική ασίστ του Χασάν, ενώ δίπλα του ήταν εντελώς αμαρκάριστος ο Μασούρας). Και τελείωσε το ρεσιτάλ του στο 91′, όταν το σουτ του Νάτχο «έσβησε» στην αγκαλιά του. Μαζί με τις ελπίδες του Ολυμπιακού για μακροημέρευση στο Europa League.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Γήπεδο: Στάδιο Ολιμπίνσκι Κιέβου

Διαιτητής: Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβακία), Βοηθοί: Τόμας Σομολάνι, Μπράνισλαβ Χάνκο, 4ος: Γιαν Πόζορ, Επιπρόσθετοι: Πέτερ Κράλοβιτς, Φιλίπ Γκλόβα.

Σκόρερ: 32′ Σολ

Κίτρινες κάρτες: 22′ Βέρμπιτς, 24 Κεντζιόρα, 79′ Σεπέλιεφ – 22′ Σισέ, 45′ Ποντένσε, 66′ Γκερέρο, 84′ Τοροσίδης

Κόκκινες κάρτες: –

Δοκάρια: –

Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάντερ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κεντζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Μπουγιάλσκι, Σαπαρένκο (76′ Χάρμας), Σεπέλιεφ, Τσιγκάνκοφ, Βέρμπιτς (92′ Σμίρνι), Σολ (92′ Ρούσιν).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (65′ Νάτχο), Ντίας (46′ Μασούρας), Ποντένσε, Φορτούνης (65′ Γκερέρο), Χασάν.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024