Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα οφέλη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών

Τα οφέλη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών

Πολλά παιδιά έχουν μάθει νέες κινήσεις για τα αθλήματα μέσα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Σαν γονείς, ανησυχούμε περισσότερο για τους κινδύνους που κρύβονται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την υπερβολική ενασχόληση των παιδιών με αυτά. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια οφέλη και θεωρούνται φυσιολογικό κομμάτι της σύγχρονης παιδικής ηλικίας. Αν ξέρετε τι να προσέξετε, μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες ζωής μέσα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

  • Διδάσκουν δημιουργικότητα και λύσεις στα προβλήματα. Μπορούν να βοηθήσουν στην εγκεφαλική ανάπτυξη και να κάνουν το παιδί να ψάξει, να οργανωθεί και να δοκιμάσει διάφορες προσεγγίσεις. Τα παιχνίδια που τους επιτρέπουν να ντύνουν όπως θέλουν το χαρακτήρα, δίνουν στο παιδί τη δυνατότητα να εκφραστεί. Ανακαλύπτει τους κανόνες των παιχνιδιών αλλά και τι σημαίνει δομή.
  • Βοηθά το παιδί να κάνει φίλους. Σε αντίθεση με τους γονείς, τα παιδιά βλέπουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια σαν κοινωνική δραστηριότητα, και όχι σαν απομόνωση. Επιτρέπουν στα παιχνίδια να περνούν χρόνο μαζί και να έχουν κοινό ενδιαφέρον. Ειδικά τα αγόρια μπορούν να περνούν ώρες μιλώντας αλλά και να παίζουν σαν ομάδα.
  • Ενθαρρύνουν την άσκηση. Πολλά παιδιά έχουν μάθει νέες κινήσεις για τα αθλήματα μέσα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Άλλα έμαθαν ένα σπορ ή χόμπι μέσα από αυτά ενώ έρευνες δείχνουν ότι τα ρεαλιστικά αθλήματα ωθούν τα παιδιά στο να τα υιοθετήσουν και στην πραγματική ζωή.
  • Μοιράζονται τη χαρά του ανταγωνισμού. Είναι φυσιολογικό για τα παιδιά να ανταγωνίζονται τους συνομηλίκους τους για την αναγνώριση. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι ένα ασφαλές μέρος για να εκφράσουν αυτές τις ανάγκες.
  • Τους δίνουν την ευκαιρία να γίνουν δάσκαλοι. Μπορούν να μάθουν κάποιον άλλο πώς να παίζει αλλά διδάσκονται μεταξύ τους στο κομμάτι της συνεργασίας και της επίλυσης προβλημάτων.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024