Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας KERS αποκτά τo Volvo XC90

Σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας KERS αποκτά τo Volvo XC90

Εκτός από τις εθιμοτυπικές σχεδιαστικές αλλαγές αλλά και τις ουσιαστικές αναβαθμίσεις στο μέτωπο της ασφάλειας, το κορυφαίο SUV της σουηδικής φίρμας αποκτά στο πλαίσιο της διαδικασίας ανανέωσής του σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση το οποίο υπόσχεται απτά οφέλη σε επίπεδο εξοικονόμησης καυσίμου αλλά και σε ό,τι αφορά τις εκπομπές ρύπων.

Το κορυφαίο SUV των Σουηδών ανανεώνεται θέτοντας ως επίκεντρο της διαδικασίας το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση το οποίο προστίθεται στην εξίσωση των κινητήρων του, στο πλαίσιο των σχεδίων εξηλεκτρισμού της Volvo.

To νέο σύστημα KERS θα τοποθετηθεί σε όλες -πλην της κορυφαίας plug-in υβριδικής T8- τις γνωστές εκδόσεις κινητήρα του XC90 όπου, τα γνωστά διακριτικά T5, T6 και D5, θα αντικατασταθούν από τα B5, Β6 και B5 diesel, σηματοδοτώντας την υλοποίηση της στρατηγικής της Volvo προς την ηλεκτροκίνηση αλλά και τον πιο αποδοτικό τους χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, το εν λόγω σύστημα αναμένεται να συμβάλλει στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και των παρεπόμενων εκπομπών ρύπων έως και κατά 15% σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, αν και προς το παρόν δεν δημοσιοποιούνται μεγέθη για τα οποία η Volvo επιφυλάσσεται, για την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου, η οποία αναμένεται εντός του α΄εξαμήνου του 2019.

Παράλληλα με την προσθήκη του συστήματος KERS στις εκδόσεις που εφοδιάζονται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ανάλογες βελτιώσεις αναμένονται να πραγματοποιηθούν και στα ήδη υφιστάμενα συστήματα της έκδοσης Τ8 προσφέροντας σαφή οφέλη σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική της αυτονομία αλλά και την εξοικονόμηση καυσίμου.

Παράλληλα με τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην αθέατη πλευρά του, το XC90 αποκτά επίσης νέα γρίλια η οποία συνοδεύεται και από ορισμένες άλλες στοχευμένες τροποποιήσεις στις εξωτερικές του επιφάνειες ενώ εμπλουτίζει και την παλέτα των χρωματικών του επιλογών.

Από τη διαδικασία ανανέωσης δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο τομέας στον οποίο οι Σουηδοί έχουν διακριθεί επανειλημμένα, αυτός της ασφάλειας, καθώς το XC90 αποκτά το σύστημα Oncoming Lane Mitigation, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στο XC60 ενώ το σύστημα προειδοποίησης για ενδεχόμενη σύγκρουση κατά την αλλαγή πορείας σε διασταυρώσεις, προσθέτει στις δυνατότητες του και την αυτόνομη πέδηση, λειτουργώντας πλέον τόσο προειδοποιητικά όσο και αποτρεπτικά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι αλλαγές που θα αναλάβει να εισάγει το XC90 σε ό,τι αφορά την τεχνολογία KERS, προοδευτικά θα «φιλτραριστούν» και στα υπόλοιπα μοντέλα της Volvo οι εκδόσεις των οποίων θα αποκτήσουν επίσης το διακριτικό B μπροστά από τον αριθμό που σηματοδοτεί την «θέση» του κινητήρα στην κλίμακα ισχύος και στo οπλοστάσιο της Volvo.

Ως προς την υλοποίηση της στρατηγικής εξηλεκτρισμού των Σουηδών αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι στα σχέδια της φίρμας για το πιο άμεσο μέλλον συγκαταλέγεται και η προσθήκη δύο νέων εκδόσεων με plug-in υβριδική τεχνολογία για το μικρότερο SUV της γκάμας τους, XC40.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024