Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Cupra Formentor Concept: Στον χορό των coupe SUV επιδόσεων

Cupra Formentor Concept: Στον χορό των coupe SUV επιδόσεων

Η «νέα» Cupra δίνει τις πρώτες συστάσεις για το πρωτότυπο μοντέλο που θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, το οποίο ανήκει στο ολοένα πολυπληθέστερο είδος των coupe SUV, εν προκειμένω συνδυασμένο με plug-in υβριδικό σύνολο και στο, κοντινό μέλλον, ως ένα υψηλών επιδόσεων -και προσιτό- εκπρόσωπο του είδους.

H Cupra κλείνει περίπου ένα χρόνο από την ανεξαρτητοποίησή της και αποφάσισε να τιμήσει την επέτειο με την παρουσίαση ενός πρωτότυπου μοντέλου υπό την μορφή ενός coupe SUV, το οποίο θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, με την προοπτική να μετασχηματιστεί σε έκδοση παραγωγής, με έμφαση στις επιδόσεις, από το 2020.

Αποτελώντας επί της ουσίας μια coupe SUV παραλλαγή του Cupra Ateca με κάποια σχεδιαστικά στοιχεία από το νεότερο Seat Tarraco, το Formentor Concept δεν πρέπει να απέχει και πολύ σχεδιαστικά από την έκδοση παραγωγής που θα προκύψει στο κοντινό μέλλον, χωρίς βέβαια να λείπουν και τα στοιχεία εντυπωσιασμού που στοιχειοθετούν το status του ως πρωτότυπου.

Υπό το ίδιο ακριβώς σκεπτικό έχει σχεδιαστεί και το εσωτερικό του με κυρίαρχα τα bucket καθίσματα που, μαζί με την οδηγοκεντρική διάταξη των πάσης φύσεως διακοπτών και χειριστηρίων, αναλαμβάνουν να δώσουν το στίγμα του σπορ προσανατολισμού, ενώ την απολύτως ρεαλιστική εικόνα συμπληρώνουν ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων που συνδυάζεται με μια, μη ενσωματωμένη στο ταμπλό, οθόνη αφής 10,0 ιντσών για το infotainment.

Στην αθέατη πλευρά του, φιλοξενείται ένα plug-in υβριδικό σύνολο, αντίστοιχων προδιαγραφών με αυτό που συστήθηκε πέρυσι στο Παρίσι κάτω από τις επιφάνειες του Skoda Vision RS Concept, και το οποίο προσφέρει ισχύ 242 ίππων από το συνδυασμό κινητήρα βενζίνης με ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ οι «απαραίτητες» μπαταρίες εγγυώνται τη δυνατότητα κίνησης για 50 χλμ. με βάση την ενέργειά τους.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024