Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με μπαράζ παροχών και πρακτικές «τσαμπουκά» στρώνει το έδαφος η κυβέρνηση για τις κάλπες

Με μπαράζ παροχών και πρακτικές «τσαμπουκά» στρώνει το έδαφος η κυβέρνηση για τις κάλπες

Το Μαξίμου βλέπει να πέφτουν στο... κενό όλες οι φιλολαϊκές εξαγγελίες και τα νομοσχέδια

Με τη… γραμμή Πολάκη αλλά και ένα νέο μπαράζ παροχών σε μία προσπάθεια να ανατραπεί η δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, θα κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα προετοιμάζοντας  το έδαφος για τις επερχόμενες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο θέλησε να στείλει δύο μηνύματα. Το πρώτο ήταν ότι δεν φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα από τις πρακτικές Πολάκη και όσα κωμικοτραγικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Για τον Αλέξη Τσίπρα, άλλωστε, όπως είπε ο ίδιος προς τους υπουργούς του, όλες οι τελευταίες εξελίξεις με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κινούνται στη… σφαίρα του «πολιτικού κουτσουμπολιού».

Το δεύτερο μήνυμα που θέλησε να στείλει είναι ότι πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νέες παροχές μήπως και μπορέσει να… γυρίσει το παιχνίδι. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε χθες,  επιδότηση ενοικίου, επιδότηση δανείων και εισφορών.

Το Μαξίμου βλέπει να πέφτουν στο… κενό όλες οι φιλολαϊκές εξαγγελίες και τα νομοσχέδια. Η διαφορά άλλωστε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώνεται στο τελευταίο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύτηκε χθες, προκάλεσε… ίλιγγο στην Κουμουνδούρου η οποία πλέον αρχίζει να συμφιλιώνεται με την ιδέα ότι δεν στοχεύουν στη νίκη στις βουλευτικές εκλογές, αλλά σε μία διαχειρίσιμη ήττα.

Λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο πρωθυπουργός στο υπουργικό Συμβούλιο, η Public Issue έδινε διαφορά 14,5% μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνοντας έτσι ότι με τα σημερινά δεδομένα, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η αυτοδυναμία της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές, είτε στη Βουλή εισέλθουν 5 είτε 6 κόμματα.

Με το ερώτημα να παραμένει πότε τελικά θα επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας να οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες, εξήγγειλε χθες, επιδότηση ενοικίου από 70 έως 210 ευρώ μηνιαίως το οποίο θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια και θα αφορά περίπου 300.000 δικαιούχους.

Επίσης, εξήγγειλε επιδότηση δανείων με στόχο να την εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας για τα χαμηλά εισοδήματα αλλά και τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος. Έτσι στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα δοθεί 200 εκατομμύρια ευρώ το 2019 για χρηματοδότηση μέρους της δόσης για όσους ενταχθούν στη νέα ρύθμιση για την πρώτη κατοικία.

Σχετικά με τις εισφορές των επαγγελματιών , το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς κλάδου σύνταξης που καταβάλλουν ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι μειώνεται από 20% σε 13,33% ενώ για τους αγρότες κλάδου σύνταξης, το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς μειώνεται και διαμορφώνεται μεταβατικά για τα έτη από το 2019 έως το 2022 ως εξής:

  • Για το έτος 2019 από 18% σε 12%
  • Για το έτος 2020 από 19% σε 12,67%
  • Για το έτος 2021 από 19,5% σε 13%
  • Για το έτος 2022 από 20% σε 13,33%

Κάλυψη σε Πολάκη

Μπορεί σύσσωμη η Αντιπολίτευση να έχει καταδικάσει τις πρακτικές του Πολάκη με την καταγραφή και την επιλεκτική δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τις απειλές που εκτόξευσε, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τον πρωθυπουργό. Ίσως να πιστεύει ότι με τους… τσαμπουκάδες και τις απειλές κερδίζει πόντους η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να κλείσει την ψαλίδα με τη ΝΔ. Για τον λόγο αυτό, έχει αφήσει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να δρα ανενόχλητος και να έχει ασυλία σε ότι και αν κάνει.

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024