Η ΚΙΑ έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα γραφής ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου πρωτότυπου το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως στην προσεχή έκθεση της Γενεύης στις 5 Μαρτίου με την προοπτική να αποτυπώσει την επιθυμία των Κορεατών να κάνουν τα ηλεκτροκίνητα πιο διασκεδαστικά στην οδήγηση αλλά και πιο ευχάριστα στο μάτι.

Ανεξαρτήτως των πρώτων επίσημων συστάσεων, το ακόμα ανώνυμο ηλεκτρικό πρωτότυπο, δείχνει να ανήκει στην κατηγορία των coupe αν και βάσει αυτού του πρώτου teaser είναι δυσδιάκριτο το κατά πόσο αποτελεί τυπικό δείγμα του είδους ή ανήκει στην… νεότερη κατηγορία των τετράθυρων εκπροσώπων του.

Όπως και να έχει με τον αριθμό των θυρών, οι σχεδιαστές του ευρωπαϊκού κέντρου σχεδιασμού της ΚIA από όπου και προέρχεται, δείχνουν να συμπεριέλαβαν στο σκεπτικό τους, όλα εκείνα τα σχεδιαστικά τερτίπια που θεωρούνται συνυφασμένα με τις υψηλές επιδόσεις, όπως αποδεικνύει το μακρύ καπό με τις πτυχώσεις, τα μεγάλα μετατρόχια και οι διογκωμένοι θόλοι, η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος και η επιθετική μάσκα με τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα.

«Στόχος μας ήταν να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη, σχεδιάζοντας ένα ηλεκτροκίνητο που δεν ανταποκρίνεται αποκλειστικά στις σύγχρονες απαιτήσεις για αυτονομία, φόρτιση και οδική συμπεριφορά, αλλά θα προκαλεί στον οδηγό του μια ευχάριστη ανατριχίλα», δήλωσε σχετικά o επικεφαλής σχεδιασμού της ΚΙΑ για την Ευρώπη, Gregory Gillaume.

Aν και επί του παρόντος, η κορεατική φίρμα δεν έχει δημοσιοποιήσει περαιτέρω εικόνες και προδιαγραφές για το νέο της concept εκτός από το δεδομένο ηλεκτροκίνητο χαρακτήρα του θα πρέπει να αναμένουμε ένα εξίσου τεχνολογικά ενσυνείδητο εσωτερικό στα πρότυπα του Proceed Concept όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν οι οθόνες σε αφθονία. Εξάλλου όπως προδίδει αυτή η πρώτη εικόνα, οι καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί με κάμερες, δείγμα υψηλής τεχνολογικής ευφυΐας του concept car που δεδομένα θα πλαισιώσει την αλλόκοσμη εικόνα του με μια εξίσου εκκεντρική υπόσταση σε επίπεδο ισχύος.

Γράψτε το σχόλιο σας