Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρακμιακές (ή ενδεχόμενα παράνομες) μέθοδοι Υπουργών... εγκρινόμενες από τον πρωθυπουργό

Παρακμιακές (ή ενδεχόμενα παράνομες) μέθοδοι Υπουργών… εγκρινόμενες από τον πρωθυπουργό

Ως γνήσιος «εθνικολαικιστής» πρεσβεύει, ότι ό ίδιος εκπροσωπεί το λαό και ότι στο όνομα του μπορεί να «αλώνει» τον κρατικό μηχανισμό και τους θεσμούς, ακόμη και με παράνομες πράξεις («Jan- Werner Mueller, Tι είναι ο λαϊκισμός»)

Ένα φάντασμα «στοιχειώνει» την Ελλάδα: Το φάντασμα του Υποκόσμου και των μεθόδων του! Τι εννοώ; Βιώνουμε καθημερινά στην εσωτερική λειτουργία της κυβέρνησης απίστευτα παρακμιακά φαινόμενα ή αποκαλύπτονται στη δημόσια σφαίρα διάλογοι μεταξύ Υπουργών οι οποίοι συνήθως γίνονται μεταξύ απολίτιστων «ανθρώπων της νύκτας»!

Ποιος θα φανταζόταν ειλικρινά – από πολιτισμική άποψη- ότι ο πρώην Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος θα απευθυνόταν σε ένα άλλο Υπουργό (τον Ν. Κοτζιά) και θα του έλεγε τυχοδιωκτικά «μαζέψου, γιατί θα σε τελειώσω ;

Προφανώς ο Πάνος Καμμένος δεν καταλαβαίνει ότι με ένα τέτοιο παρακμιακό λόγο οι πολίτες διαπαιδαγωγούνται, όχι για να γίνουν καλοί άνθρωποι όπως πίστευε ο Αριστοτέλης, αλλά για να γίνουν «επαγγελματίες της παρανομίας»!

Ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης τον «ξεπέρασε» και έκανε κάτι πιο ακραίο και αφάνταστο. Τι δηλαδή; Δημοσιοποίησε ο ίδιος- μέσω του Facebook- ένα διάλογο που είχε με τον Κεντρικό Τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα  (χωρίς κατά τα φαινόμενα να γνωρίζει ο τελευταίος ότι η συνομιλία τούτη ηχογραφούνταν παράνομα)!

Επομένως , άσχετα με το πρόσωπο το οποίο διενήργησε την παράνομη ηχογράφηση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας έχει ενδεχόμενα διαπράξει το έγκλημα του άρθρου 370Α παρ.3 του Ποινικού Κώδικα, αφού έκανε χρήση μιας «παρανόμως ηχογραφηθείσας συνομιλίας»! Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας απειλείται με μια ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα χρόνια.

Βεβαίως ο ίδιος μπορεί να έχει διαπράξει- εάν επαληθευτεί ο δημοσιευθείς διάλογος- και το αδίκημα της απειλής του άρθρου 333 του Ποινικού Κώδικα, αφού «απείλησε» τον Κεντρικό Τραπεζίτη, ότι εάν δεν ελέγξει και άλλα δάνεια (πλην του δικού του), τότε θα μεταβεί στο γραφείο του και δεν θα φύγει από εκεί , εάν δεν υλοποιηθεί η «απειλή του»!

Και εάν υπήρχε στην Ελλάδα ένα πιο αποτελεσματικό κράτος Δικαίου , τότε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα μπορούσε ενδεχόμενα να έχει συλληφθεί  (άρθρο 275 του ΚΠΔ), όσο χρονικό διάστημα δεν είχε περάσει το 48ωρο. Και τούτο, γιατί στα αυτόφωρα κακουργήματα δεν χρειάζεται άδεια της Βουλής για τη δίωξη ( άρθρο 62 του Συντάγματος) , ούτε ένταλμα του ανακριτή για τη σύλληψη!

Σε κάθε περίπτωση πάντως καλώς παρανέβη η Εισαγγελική Αρχή!

Όμως που στηρίζεται ο Παύλος Πολάκης από κοινωνιολογική άποψη για να κάνει όλα αυτά; Η εξήγηση είναι μία:

Ως γνήσιος «εθνικολαικιστής» πρεσβεύει, ότι ό ίδιος εκπροσωπεί το λαό και ότι στο όνομα του μπορεί να «αλώνει» τον κρατικό μηχανισμό και τους θεσμούς, ακόμη και με παράνομες πράξεις («Jan- Werner Mueller, Tι είναι ο λαϊκισμός»)

Βεβαίως το πιο τραγικό μέγεθος είναι άλλο: Δηλαδή ο ίδιος ο πρωθυπουργός «δικαιολόγησε» -μέσω ανακοίνωσης του γραφείου του- όλες τις έκνομες τούτες λογικές!

Το συμπέρασμα; Όλοι που αγαπούμε αυτή τη χώρα πρέπει να αντισταθούμε απέναντι στην ανωτέρω παρακμή!

O Γρηγόρης Καλφέλης είναι Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (kalfelis@law.auth.gr)

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024