Τη διαβίβαση των πρακτικών της Ολομέλειας, όπου μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στον Άρειο Πάγο ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Π. Πολάκης προχώρησε σε ομολογία της πράξης του και μάλιστα ενώπιον του Σώματος.

«Θα έχουμε τα πρακτικά της Βουλής ως απόδειξη ομολογίας και ως έναρξη εισαγγελικής έρευνας. Παρακαλώ τον πρόεδρο της Βουλής να διαβιβάσει  στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης που συνιστούν και απόλυτη συνομολόγηση εγκλήματος κακουργηματικού χαρακτήρα που είναι ακόμα και αυτόφωρο. Δεν έκανε ούτε καν χρήση του δικαιώματος της σιωπής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ξεκινώντας, πάντως, την ομιλία του ανέφερε ότι θεώρησε πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης έφερε στη Βουλή τον κ. Πολάκη ως εργαστηριακό παράδειγμα υπουργού που παραβιάζει συστηματικά το τεκμήριο της αθωότητας.

«Ο κ. Πολάκης είναι εργαστηριακό παράδειγμα υπουργού που παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας. Νόμιζα ότι έφερε εδώ ο υπουργός Δικαιοσύνης  τον κ. Πολάκη ως   υπόδειγμα δράστη τέτοιων  παραβάσεων που  οδηγεί σε καταδίκη το Δημοσίου και σε ανάγκη αποζημίωσης», είπε αρχικά ο Ε. Βενιζέλος και συνέχισε λέγοντας ότι εκτίμησε ότι τον έφερε ο κ. Καλογήρου για να «επιδείξει παράδειγμα παραβάτη ασεβούς τεκμηρίου της αθωότητας».

Την ίδια ώρα, προειδοποίησε με νόημα ότι «τα χρειαστούν όλοι το τεκμήριο αθωότητας, ακόμη και αυτοί που δεν το συνειδητοποιούν τώρα». «Δεν θα λειτουργήσει το τεκμήριο αθωότητας όταν το παραβιάζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με ενθουσιασμό και κατεπανάληψή μέσα στη Βουλή. Παραβίαση όχι μόνο κατά πολιτικών του αντιπάλων αλλά και κατά πολιτών οι οποίοι τεκμαίρονται αθώοι και πρέπει να γίνονται σεβαστοί ως τέτοιοι. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι εργαλείο της η δικαιοσύνη. Υπουργοί  θεωρούν ότι έχουν  το δικαίωμα να τραμπουκίζουν εις βάρος της δικαιοσύνης και να έρχονται εδώ με την ρομφαία της εισαγγελικής αρμοδιότητας την οποία έχουν υφαρπάξει τότε λίγα πράγματα μπορεί να γίνουν», είπε κλείνοντας.