Απαντήσεις για το δάνειο Πολάκη ζητά ο Αδ. Γεωργιάδης
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όροι δανειοδότησης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τράπεζα που ελέγχεται πλήρως από την κυβέρνηση προκαλούν το δημόσιο αίσθημα
Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, με την οποία ζητά να δοθούν διευκρινίσεις στη Βουλή σχετικά με το δάνειο, ύψους 100.000 ευρώ, που πήρε από την Attica Bank ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όροι δανειοδότησης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τράπεζα που ελέγχεται πλήρως από την κυβέρνηση προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και ζητά να διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Γεωργιάδη:
«Προς: Τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
Θέμα: Διευκρινίσεις αναφορικά με το δάνειο ύψους 100.00 ευρώ που πήρε ο κ. Πολάκης από την Attica Bank
Το δημόσιο αίσθημα προκάλεσε η αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (17-1-2019) ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας πήρε προσωπικό -καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank, βάζοντας δεύτερη υποθήκη σε ένα ακίνητο το οποίο είχε ήδη βάλει σαν ενέχυρο για άλλο παλαιότερο δάνειο του ύψους 300.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Πολάκης έλαβε δάνειο αυτό με διαδικασίες εξπρές, σε προεκλογική περίοδο, από μια τράπεζα η οποία δεν είναι συστημική και της οποίας η διοίκηση είναι διορισμένη και ελεγχόμενη από την Κυβέρνηση.
Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Σε πόσες άλλες περιπτώσεις έχει δώσει η Attica Bank δάνεια αντίστοιχου ποσού;
- Αν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για τη δανειοδότηση δημοσίως εκτιθέμενων προσώπων, όπως ένα στέλεχος της Κυβέρνησης ή ακολουθείται η διαδικασία που αφορά σε όλους τους πολίτες.
- Στην περίπτωση που υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία ο Υποργός ερωτάται αν αυτή ακολουθήθηκε για την περίπτωση του κ. Πολάκη.
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442