Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στην Κρήτη: Συγκλονιστικές περιγραφές – Πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο

Τραγωδία στην Κρήτη: Συγκλονιστικές περιγραφές – Πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο

Η επιχείρηση ανάσυρσης των τεσσάρων άτυχων μελών της οικογένειας και η ανάσυρση του αυτοκινήτου, διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν στην υπόθεση των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Κυριακής, τους σορούς των οποίων ανέσυραν οι άντρες των ΕΜΑΚ, από τα νερά του Γεροπόταμου.

Συγκλονιστική την ίδια ώρα είναι η περιγραφή που κάνει στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου Γιώργος Τσικαλάς, αναφορικά με τις έρευνες.

Όπως λέει, χθες, οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις που όργωναν όλα τα σημεία στον Γεροπόταμο, πέρασαν από το σημείο όπου σήμερα εντοπίστηκε το αυτοκίνητο με τους τέσσερις νεκρούς ωστόσο λόγω της στάθμης του νερού, ήταν αδύνατο να φανεί κάτι.

«Σήμερα, ανοίξαμε τα κανάλια του ποταμού κι έτσι καταφέραμε να πέσει η στάθμη του νερού και να βρεθεί το αυτοκίνητο της οικογένειας», λέει ο κ. Τσικαλάς. Ο Διοικητής σημειώνει επίσης ότι η λακκούβα που εντοπίστηκε το όχημα είχε τρία μέτρα βάθος.

Αναφορικά με το αν το αυτοκίνητο ήταν από την αρχή στο σημείο όπου βρέθηκε σήμερα, ο κ. Τσικαλάς σημειώνει ότι είναι πολύ πιθανό το αυτοκίνητο να ήταν εκεί από την αρχή και να μην μετακινήθηκε.

Και οι τέσσερις, συμπληρώνει ο έμπειρος αξιωματικός, βρέθηκαν στις θέσεις τους.

«Είναι ψυχοφθόρες αυτές οι καταστάσεις. Ξεκληρίστηκε μια οικογένεια και λυπόμαστε πολύ. Όλοι οι συνάδελφοι υπερέβαλαν εαυτόν, ιδιαίτερα χθες που ήταν αντίξοες οι συνθήκες» αναφέρει ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής της ΠΥ στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης και εξήγησε ότι το όχημα εντοπίστηκε από πεζοπόρο τμήμα που ερευνούσε στις όχθες του ποταμού. «Είχε πέσει η στάθμη του νερού και φάνηκε η οροφή του αυτοκινήτου» είπε ο κ. Λαγουδάκης.

Η επιχείρηση ανάσυρσης των τεσσάρων άτυχων μελών της οικογένειας και η ανάσυρση του αυτοκινήτου, διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, με τις σορούς να μεταφέρονται αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και μετά στο Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ, συμπληρώνει ο επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στο νησί.

Ορφανό ένα βρέφος 6 μηνών

Ανάμεσα στα θύματα και οι γονείς ενός βρέφους 6 μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε παντρευτεί το περασμένο καλοκαίρι και είχε αποκτήσει ένα μωρό, που όμως δεν ήταν μαζί τους το μοιραίο βράδυ, καθώς το πρόσεχαν τα πεθερικά της άτυχης κοπέλας.

Τις έρευνες παρακολουθούσε από κοντά ο πατέρας του άτυχου άντρα, που δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς, όταν οι δύτες ανέσυραν τις σορούς. Λίγα λεπτά μετά την ανάσυρση των πτωμάτων, ανασύρθηκε και το όχημα.

Πότε θα γίνουν οι κηδείες

Ο επίλογος της οικογενειακής τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο, θα γραφτεί την αύριο Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, όπου φίλοι και οικογένεια θα θα συνοδεύσουν στην τελευταία τους κατοικία τα τέσσερα αδικοχαμένα θύματα.

Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί στις Αρχάνες κηδεύονται η μάνα και η μικρή αδερφή. Στις 3 στον Κρούστα θα κηδευθεί το ζευγάρι.

Συγκλονιστικές οι εικόνες από την τραγωδία

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024