Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το χρονικό της τραγωδίας στην Κρήτη - Θρήνος για τους τέσσερις νεκρούς

Το χρονικό της τραγωδίας στην Κρήτη – Θρήνος για τους τέσσερις νεκρούς

Μετά από 36 ώρες ερευνών εντοπίστηκε το μοιραίο αυτοκίνητο  και λίγη ώρα αργότερα, δύτες ανέσυραν τις σορούς των τεσσάρων ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο στα νερά του Γεροπόταμου

Το μεσημέρι της Παρασκευής γράφτηκε ο τραγικός επίλογος με τους τέσσερις ανθρώπους που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Κυριακής καθώς εντοπίστηκαν οι σοροί τους από άνδρες της ΕΜΑΚ μέσα στο αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί από ορμητικό χείμαρρο.

Μετά από 36 ώρες ερευνών στις οποίες συμμετείχαν 45 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 5 δύτες, ένα μη στελεχωμένο αεροσκάφος (drone) του Πυροσβεστικού Σώματος, ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, η ΕΛ.ΑΣ. και μηχανήματα έργου της Γ.Γ.Π.Π. , εντοπίστηκε το μοιραίο αυτοκίνητο  και λίγη ώρα αργότερα, δύτες ανέσυραν τις σορούς των τεσσάρων ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο στα νερά του Γεροπόταμου.

Στο σημείο εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές καθώς με την είδηση του εντοπισμού των σορών έσβησε κάθε ελπίδα που είχαν οι συγγενείς για ένα καλό νέο. Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των τεσσάρων αγνοούμενων που από νωρίς το πρωί βρίσκονταν στο σημείο παρακολουθώντας βήμα προς βήμα την εξέλιξη των ερευνών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα άτομα, δύο αδελφές, ο άντρας της μίας και η μητέρας τους, άρχισε να παρασύρεται τα ξημερώματα της Κυριακής από τα νερά του ορμητικού χειμάρρου στον Γεροπόταμο.

Δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντας μόλις συνειδητοποίησαν την κρισιμότητα της κατάστασης τηλεφώνησαν στην Αστυνομία εκπέμποντας SOS. Η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε», με την κλήση να διαρκεί μόλις 13 δευτερόλεπτα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο «Αυγερινός live», «σώστε μας γιατί θα πνιγούμε», είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα.

Μετά από τα τηλεφωνήματα των δύο επιβαινόντων η Αστυνομία επιχείρησε να τους καλέσει αλλά δεν κατέστη δυνατό. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και πυροσβέστες, αστυνομικοί και εθελοντές ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή που είχε εντοπιστεί το στίγμα από τα κινητά τηλέφωνα.

Χθες, βρέθηκε μία εργαλειοθήκη μέσα στον ποταμό και όπως επιβεβαιώθηκε ήταν από το μοιραίο – όπως αποδείχθηκε – αυτοκίνητο.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι, λίγο πριν τις 12, ερχόταν η πρώτη πληροφορία για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου. Λίγα λεπτά αργότερα, οι δύτες εντόπισαν και τις τέσσερις σορούς γράφοντας έτσι τον επίλογο της τραγωδίας.

Νεκροί εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, η Τ.Ρ. 30 ετών, η Τ.Μ. 21 ετών, η Χ.Μ. 58 ετών και ο Γ.Κ. 29 ετών.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024