Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια είναι η Α. Κορτές που «ξεγύμνωσε» τη συστημική διαφθορά στις ΗΠΑ

Ποια είναι η Α. Κορτές που «ξεγύμνωσε» τη συστημική διαφθορά στις ΗΠΑ

Μία 29χρονη πρώην σερβιτόρα που κατάφερε να εκλεγεί στο αμερικανικό Κογκρέσο σε μία αποκαλυπτική ομιλία της στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαφάνειας του Κογκρέσου κατάφερε να «ξεγυμνώσει» μέσα σε λίγα λεπτά τη συστημική διαφθορά που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Μία 29χρονη πρώην σερβιτόρα που κατάφερε να εκλεγεί στο αμερικανικό Κογκρέσο σε μία αποκαλυπτική ομιλία της στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαφάνειας του Κογκρέσου κατάφερε να «ξεγυμνώσει» μέσα σε λίγα λεπτά τη συστημική διαφθορά που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο λόγος για την Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές η οποία έκανε μία σειρά ερωτήσεων σε νομικούς όσο αφορά τη σχέση που μπορεί να έχουν ορισμένοι υποψήφιοι στην Αμερική με επιχειρήσεις προεκλογικά και εάν τους εμποδίζει κανένας μετεκλογικά να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Οι απαντήσεις που έδωσαν οι νομικοί στην Α.Κορτές, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα net.xekinima.org,  αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν ελάχιστα, ως και καθόλου όρια στις σχέσεις που μπορεί να έχει ένας πολιτικός στις ΗΠΑ με μεγάλες επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα δείχνει πως τα επιχειρηματικά συμφέροντα μπορούν να ελέγχουν τους πολιτικούς μέσω της χρηματοδότησης των εκστρατειών τους, παίρνοντας συγκεκριμένα ανταλλάγματα, όπως ευνοϊκότερη νομοθεσία κλπ.

Όταν η κ. Κορτές ρώτησε αν μπορεί  να χρηματοδοτηθεί νόμιμα  προεκλογικά από πετρελαϊκές εταιρείες, φαρμακοβιομηχανίες και εν συνεχεία αν εκλεγεί να συντάξει νόμους για αυτούς, η απάντηση που έλαβε ήταν καταφατική.

Είναι ενδεικτικό ότι το βίντεο έχει «παίξει» πάνω από 40 εκατομμύρια φορές.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024