Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όσκαρ 2019: Για πόσα αγαλματίδια «πάει» ο Γιώργος Λάνθιμος;

Όσκαρ 2019: Για πόσα αγαλματίδια «πάει» ο Γιώργος Λάνθιμος;

Η... γαλανόλευκη αγωνία φέτος χτυπάει «κόκκινο» αφού ο δικός μας, Γιώργος Λάνθιμος, με την «Ευνοούμενη» κυνηγάει δέκα χρυσά αγαλματίδια!

Βρισκόμαστε μόλις μια εβδομάδα από την απονομή των φετινών Όσκαρ και το ενδιαφέρων των απανταχού κινηματογραφόφιλων στρέφεται στο «Dolby Theatre» του Χόλιγουντ.

Η… γαλανόλευκη αγωνία φέτος χτυπάει «κόκκινο» αφού ο δικός μας, Γιώργος Λάνθιμος, με την «Ευνοούμενη» κυνηγάει δέκα χρυσά αγαλματίδια!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι στοιχηματικές εταιρίες βγάζουν τα δικά τους «προγνωστικά» δίνοντάς μας με αυτόν τον τρόπο μια πρώτη γεύση για το τι να περιμένουμε το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά τον Γιώργο Λάνθιμο, το προγνωστικά δεν… ευνοούν ιδιαίτερα την «Ευνοούμενη».

Πόσα Όσκαρ θα κατακτήσει;

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας, η δημιουργία του έλληνα σκηνοθέτη βρίσκεται στην τρίτη θέση των προγνωστικών, πίσω από το «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν, και το «Πράσινο Βιβλίο» του Πίτερ Φαρέλι.

Όσον αφορά το «Ρόμα» είναι λογικό να θεωρείται φαβορί, αφού έχει λάβει και το Χρυσό Λέοντα, στο Φεστιβάλ Βενετίας, αλλά πριν λίγες ημέρες και τα δυο κορυφαία βραβεία BAFTA για την καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία.

Σε απόσταση και χωρίς να… απειλούν ακολουθούν το «Blackklansman» του Σπάικ Λι, «A Star Is Born» του Μπράντλεϊ Κούπερ, «Μαύρος Πάνθηρας», του Ράιαν Κούγκλερ, «Bohemian Rhapsody» του Μπράιαν Σίνγκερ και το «Vice» του Άνταμ ΜακΚέι.

Στην κατηγορία του Πρώτου Γυναικείου Ρόλου, το μεγάλο φαβορί ακούει στο όνομα Γκλεν Γκλόουζ, της ταινίας «Η Σύζυγος». Ωστόσο από κοντά βρίσκεται και η πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου Ολίβια Κόλμαν, που κάνει την ερμηνεία της ζωής της.

Ως ενδιαφέρουσα λογίζεται και η περίπτωση της Μελίσα ΜακΚάρθι, για το «Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;»

Όσον αφορά στον Δεύτερο Γυναικείο Ρόλο, καμία από τις πρωταγωνίστριες του Λάνθιμου, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν, δεν δείχνουν ικανές να στερήσουν το αγαλματίδιο από την Ρετζίνα Κινγκ του «If Beale Street Could Talk», ενώ υπάρχει πάντα και η Έιμι Άνταμς του «Vice» η οποία είναι δεύτερο φαβορί.

Στην κατηγορία τις Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ο Αλφόνσο Κουαρόν δείχνει πως… έχει ήδη κατακτήσει το αγαλματίδιο. Η απόσταση από τον δεύτερο Σπάικ Λι είναι μεγάλη και αν μπορεί να γίνει η έκπληξη αυτή θα έρθει μόνο από τον Λάνθιμο ή τον Πάβελ Παβλικόφσκι με τον «Ψυχρό Πόλεμο». Ωστόσο, ο Κουαρόν δύσκολα θα χάσει…

Για το Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου «Η Ευνοούμενη» δείχνει να είναι το απόλυτο φαβορί, αν και δεν απέχει πολύ το «Πράσινο Βιβλίο».

Όπως και στην κατηγορία των Κοστουμιών η «Ευνοούμενη» θεωρείται το φαβορί και όχι άδικα, μιας και τα ρούχα της ταινίας ήταν εντυπωσιακά.

Καθόλου ενθαρρυντικά δεν είναι τα σενάρια για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη στην κατηγορία του Καλύτερου Μοντάζ, αφού βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από το «Vice» και το «Bohemian Rhapsody».

Φαβορί, επίσης, δείχνει πως θα είναι ο Γιώργος Λάνθιμος και στην κατηγορία της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης με το «Black Panther» και το «Ρόμα» που ακολουθούν, να μην δείχνουν ικανά να απειλήσουν.

Τέλος το όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας δείχνει και πάλι «κλειδωμένο» από το «Ρόμα». Το «A Star Is Born» και ο «Ψυχρός Πόλεμος» ακολουθούν και πολύ πίσω βρίσκεται η «Ευνοούμενη».

Συμπερασματικά, σύμφωνα με τον μέσο όρο των αποδόσεων των στοιχηματικών εταιριών, ο Γιώργος Λάνθμος με την «Ευνοούμενη» αναμένεται να κατακτήσει τρία αγαλματίδια.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεγράψουμε την πιθανότητα κάποιας έκπληξης, αφού στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αρέσει να… ταράζει τα νερά με τις αποφάσεις της!

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024