Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Πολλοί άμαχοι βρίσκονται εντός του τελευταίου οχυρού του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Πολλοί άμαχοι βρίσκονται εντός του τελευταίου οχυρού του Ισλαμικού Κράτους

Πολλοί άμαχοι βρίσκονται ακόμη μέσα στο τελευταίο οχυρό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), το οποίο προσπαθεί να εκπορθήσει ένας αραβο-κουρδικός συνασπισμός στην ανατολική Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος της δύναμης αυτής, που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Πολλοί άμαχοι βρίσκονται ακόμη μέσα στο τελευταίο οχυρό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), το οποίο προσπαθεί να εκπορθήσει ένας αραβο-κουρδικός συνασπισμός στην ανατολική Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος της δύναμης αυτής, που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υπάρχουν ακόμη πολλοί άμαχοι μέσα» στο οχυρό που υπερασπίζονται οι τζιχαντιστές, δήλωσε ο Αντνάν Αφρίν, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

«Μείναμε έκπληκτοι όταν είδαμε αμάχους να βγαίνουν από σήραγγες και υπόγεια που είχε σκάψει το ΙΚ» δήλωσε ο εκπρόσωπος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

«Δεν περιμέναμε να είναι τόσο πολλοί, γι’ αυτό και η επιχείρηση επιβραδύνθηκε. Εξετάζουμε πώς θα τελειώσουμε με αυτές τις σήραγγες, ή θα τις σφραγίσουμε ή θα τις ανατινάξουμε» τόνισε ο Αφρίν.

Ένας άλλος εκπρόσωπος των SDF, ο Μουσταφά Μπαλί, μιλώντας από το πετρελαϊκό πεδίο του Αλ-Ομάρ είπε ότι «υπάρχουν ακόμη άμαχοι στο εσωτερικό του Μπαγούζ», του οχυρού που βρίσκεται ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, κοντά στα ιρακινά σύνορα, και που οι τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης συνεχίζουν να προασπίζουν πολεμώντας σκληρά.

«Εργαζόμαστε για να τους βγάλουμε από εκεί. Κάποιοι άμαχοι προσπαθούν να διαφύγουν, αλλά δεν μπορούν» διευκρίνισε.

«Επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για να ωθήσει τους τζιχαντιστές να εγκαταλείψουν το τελευταίο τους καταφύγιο μέσα στο Μπαγούζ που συνεχίζουν να ελέγχουν» δήλωσε ο Μπαλί.

Την ίδια ώρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ κατέλαβαν σήμερα το τελευταίο οχυρό του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, αφού πρώτα οι τζιχαντιστές που ήταν ακόμη μέσα σε αυτό άρχισαν να παραδίδονται, σύμφωνα με το Reuters.

Χθες, Παρασκευή, ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι μια ανακοίνωση για το «χαλιφάτο» του ΙΚ θα γίνει εντός 24 ωρών.

«Έχουμε πολλές σπουδαίες ανακοινώσεις σε σχέση με τη Συρία και με την επιτυχία μας στην εκρίζωση του χαλιφάτου, και αυτές θα ανακοινωθούν μέσα σε 24 ώρες» δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ήδη αναφέρει ότι η επίσημη ανακοίνωση, και κυρίως συμβολική, για το τέλος του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου θα γίνει σύντομα.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024