Σχεδόν οκτώ μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αυτήν την τραγωδία εθνικών διαστάσεων, τα ψυχικά τραύματα παραμένουν νωπά, οι αναμνήσεις κατατρύχουν συγγενείς και φίλους των ανθρώπων που έφυγαν με τόσο τραγικό τρόπο από τη ζωή.

Στη μακρά αυτή λίστα συγκαταλέγεται ο Αριστείδης Χερουβείμ, ο οποίος έχασε τη μητέρα του, την αδελφή του και τις δύο 5χρονες ανιψιές του εκείνη την αποφράδα Δευτέρα του Ιουλίου του 2018.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο star.gr, ο Αριστείδης Χερουβείμ, στη μήνυση που κατέθεσε με το συνήγορό του Βασίλη Ταουξή, περιγράφει με ανατριχιαστικό τρόπο πώς βρήκε και τις τέσσερις απανθρακωμένες. Κάηκαν λίγο έξω από το σπίτι τους, προσπαθώντας να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

«Μέσα σε πέντε λεπτά είχαν καεί και οι τέσσερις. Τις βρήκα απανθρακωμένες, μόλις 50 μέτρα περίπου μακριά από το σπίτι μας, όπου έτρεχαν για να σωθούν από τη φωτιά. Το αυτοκίνητο της οικογένειάς μας ήταν παρκαρισμένο έξωθεν της οικίας μας και σχεδόν λιωμένο.  Δεν μπορούσα να φτάσω αμέσως στο σημείο, ήταν κλειστός ο δρόμος. Ήδη από τις 21:00, όπου προφανώς δεν είχα νέα τους και παρακολουθούσα έντρομος τις εξελίξεις από την τηλεόραση, ξεκίνησα έναν μάταιο αγώνα να μπορέσω να ενημερωθώ και να τις δηλώσω αγνοούμενες. Η αδιαφορία της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, και η πλήρης σύγχυση στην οποία ακόμα και μετά από τόσες ώρες τελούσαν, ήταν και πάλι χαρακτηριστική και προκλητική τις στιγμές της μαρτυρικής αγωνίας και αβεβαιότητας που πέρασα» αναφέρει στη μήνυσή του ο Αριστείδης Χερουβείμ.

Σύμφωνα με τον ίδιον, ο αριθμός έκτακτης επέμβασης του Λιμενικού Σώματος, το «108», ουδέποτε ανταποκρίθηκε στις αλλεπάλληλες κλήσεις του.

«Η Άμεση Δράση («100»), με παρέπεμψε στο να καλέσω στο ΑΤ Νέας Μάκρης, λόγω αναρμοδιότητας. Με τη σειρά του ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του ΑΤ Νέας Μάκρης μού διαμήνυσε ότι δεν έχει καμία εντολή για αγνοούμενους και να απευθυνθώ στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, λέγοντάς μου χαρακτηριστικά να απευθυνθώ «εκεί που μαζεύουν πτώματα». Τελικώς τις δήλωσα ως αγνοούμενες επίσημα στις 03:00 τα ξημερώματα, όπου η Πυροσβεστική με διαβεβαίωσε ότι θα στείλουν όχημα και θα με ειδοποιήσουν. Επειδή δεν είχα κανένα νέο ούτε από την Πυροσβεστική, κάλεσα στο Δήμο Νέας Μάκρης, όπου με διαβεβαίωσαν ότι μετά το πρώτο φως της ημέρας θα στείλουν διασώστες στην οικία μας, όταν ανοίξουν οι δρόμοι» αναφέρεται σε άλλο σημείο της μήνυσης.

«Νομίζω ότι η στιγμή είναι κομβική, ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται οι εξελίξεις, η προσωποποίηση των ποινικών διώξεων και η ανακοίνωση των δικαστικών αρχών, ποιους θεωρούν υπεύθυνους και εναντίον ποιων θα ασκήσουν ποινική δίωξη» δήλωσε ο δικηγόρος του Αριστείδη Χερουβείμ, Βασίλης Ταουξής.