Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμβέρσα, τα «διαμάντια» του Ρούμπενς

Αμβέρσα, τα «διαμάντια» του Ρούμπενς

Πόλη του Βελγίου με μισό εκατομμύριο κατοίκους, η Αμβέρσα (Antwerpen), πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Φλάνδρας, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά λιμάνια, αλλά και παγκόσμιο κέντρο αδαμαντουργίας και εμπορίου διαμαντιών

Πόλη του Βελγίου με μισό εκατομμύριο κατοίκους, η Αμβέρσα (Antwerpen), πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Φλάνδρας, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά λιμάνια, αλλά και παγκόσμιο κέντρο αδαμαντουργίας και εμπορίου διαμαντιών.

Η πόλη, που αναφέρεται ήδη από τον 4ο αιώνα μ.Χ., υπήρξε στο διάβα του χρόνου μεγάλο παραγωγικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο, γνώρισε δε την ύψιστη ακμή της το 16ο αιώνα ως έδρα αναρίθμητων ξένων εμπορικών οίκων.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης με τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα, η πολύβουη Grote Markt (κεντρική πλατεία) με το κτίριο του δημαρχείου, ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός ναός της Παναγίας, τα πολύ ενδιαφέροντα μουσεία, τα εξαίρετα κτίσματα φλαμανδικής τέχνης, το κάστρο Het Steen, ο επιβλητικός κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός, ο ζωολογικός κήπος, το απέραντο λιμάνι με την υπερχιλιετή ιστορία, τα αμέτρητα εμπορικά καταστήματα, τα άκρως ελκυστικά αδαμαντοπωλεία, οι υπέροχες προτάσεις για φαγητό, ποτό, μπίρα ή καφέ εκπλήσσουν ευχάριστα όλους όσοι επισκέπτονται την Αμβέρσα, που, πέραν των άλλων, διαθέτει μια ζωντανή και δραστήρια ελληνική κοινότητα.

Ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Αμβέρσας είναι, βεβαίως, η οικία-μουσείο του μεγάλου ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς (Peter Paul Rubens, 1577-1640).

Ο φημισμένος φλαμανδός καλλιτέχνης φιλοτέχνησε τοπία, προσωπογραφίες, θρησκευτικές και ιστορικές συνθέσεις.

Στο μουσειακό χώρο, όπου έζησε ο Ρούμπενς από το 1616 έως το 1640, εκτίθενται αριστουργηματικά έργα τέχνης.

Το ταξίδι στην Αμβέρσα είναι, χωρίς αμφιβολία, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, δεδομένου μάλιστα ότι το ιστορικό λιμάνι της Φλάνδρας μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το ορμητήριό σας για επισκέψεις (μέσω σιδηροδρόμου) και σε πολλές άλλες βελγικές πόλεις.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024