Ξύπνησαν μνήμες νωρίς το βράδυ της Πέμπτης από το τραγικό συμβάν που είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάρτιο στην εθνική οδό, όταν αυτοκίνητο πήγαινε για πολλά χιλιόμετρα ανάποδα στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη,

Αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, μπήκε ανάποδα στον συγκεκριμένο κόμβο, στο ύψος των Καμένων Βούρλων, και στο ρεύμα προς Αθήνα πήρε το δρόμο για Λαμία.

Εκπληκτοι, αλλά και έντρομοι οι οδηγοί που ήρθαν αντιμέτωποι με το εν λόγω αυτοκίνητο, έπαιρναν τηλέφωνο στο «100,» που έστειλε αμέσως δυνάμεις του Β’ ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων για να το εντοπίσουν.

Κάποιοι από αυτούς την τελευταία στιγμή απέφυγαν τη μετωπική σύγκρουση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οδηγός ΙΧ που έκανε προσπέραση σε λεωφορείο ήρθε ξαφνικά αντιμέτωπος με το λευκό Opel που κινούταν αντίθετα στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας.

Ευτυχώς, ο οδηγός, παρά το αρχικό σοκ, κατάφερε να κινηθεί δεξιά και να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση.

Ωστόσο, χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να συνέλθει ο ίδιος και η σύζυγός του από τον εφιάλτη που έζησαν.

Ο οδηγός, που, όπως αποδείχθηκε από το αλκοτέστ, ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, κρατούσε το όχημα του τέρμα δεξιά, κάτι που σημαίνει ότι πήγαινε ανάποδα στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας.

Δεν μπόρεσε μάλιστα λόγω κίνησης, όπως υποστήριξε, να γυρίσει στον κόμβο του Μώλου και συνέχισε ακάθεκτος μέχρι τα διόδια Αγίας Τριάδας όπου και τον σταμάτησαν οι δυνάμεις της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.

Ο 67χρονος οδηγός συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο, κατηγορούμενος για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Καθαρά από τύχη δεν προκλήθηκε πολύ σοβαρό τροχαίο, καθώς διασταυρώθηκε με αρκετά οχήματα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα προς Αθήνα και τον απέφυγαν κάνοντας δεξιά.

Πηγή: lamiareport