Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Χιόνη» που σαρώνει την Ελλάδα με ισχυρούς ανέμους, χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα φαινόμενα όπως καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Λόγω χιονόπτωσης έχουν προκληθεί προβλήματα στην κυκλοφορία στα ορεινά τμήματα της Αττικής.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο, στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας-Θήβας από το 6ο χλμ στην περιοχή της Μάνδρας, στο ρεύμα προς Θήβα.

Στο ίδιο τμήμα, τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παράλληλα, σε ισχύ βρίσκεται ο απαγορευτικός απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, λόγω νέας μεταβολής του καιρού από χθες το βράδυ δεν αναχώρησαν τελικά τα πλοία για την Κρήτη.

Κανονικά πάντως εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Δεκάδες οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική

Κατά το τελευταίο 24ωρο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για κοπές δέντρων, απομακρύνσεις αντικειμένων, αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο στην Αττική και στην Κρήτη.

Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής η Υπηρεσία δέχθηκε 139 κλήσεις, εκ των οποίων οι 95 κλήσεις αφορούσαν κοπές δέντρων, οι 42 κλήσεις απομακρύνσεις αντικειμένων και οι 2 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Στην Κρήτη η Πυροσβεστική δέχθηκε 182 κλήσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών αφορούν κυρίως τον νομό Χανίων. Αναλυτικά, οι 81 κλήσεις αφορούσαν κοπές δέντρων, οι 64 κλήσεις για
άντληση υδάτων και οι 37 κλήσεις απομακρύνσεις αντικειμένων. Σε τρεις περιπτώσεις κλήθηκε να μεταφέρει άτομα σε ασφαλές σημείο από ακινητοποιημένα οχήματα, ενώ ένα άτομο
μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για αιμοκάθαρση.