Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Puritalia Berlinetta: Ιταλική αυθεντία αλλοτινών καιρών

Puritalia Berlinetta: Ιταλική αυθεντία αλλοτινών καιρών

Η niche ιταλική φίρμα Puritalia δίνει τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου της sportscar το οποίο θα παρουσιαστεί στην προσεχή ελβετική έκθεση, φιλοδοξώντας να αναβιώσει την χρυσή εποχή των ιταλών κατασκευαστών προσφέροντας, ανάλογες δόσεις κατά παραγγελίας εκζήτησης και υψηλών επιδόσεων.

H προσεχής έκθεση της Γενεύης αποτελεί παραδοσιακά προνομιακή εκδήλωση για την παρουσίαση εξεζητημένων supercars με εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό παραγωγής, εξ ου και η Puritalia Automobil, η ιταλική φίρμα που στο παρελθόν είχε δημιουργήσει ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις με το 427 Roadster, ανακοίνωσε ότι προορίζει το νέο της δημιούργημα για την ελβετική διοργάνωση.

Η Berlinetta όπως θα ονομάζεται το νέο μοντέλο το οποίο υπακούει ακριβώς στις ίδιες χειροποίητες ιταλικές προδιαγραφές που υπάκουε και το προ εξαετίας, τελευταίο μοντέλο της Puritalia το οποίο ήταν εμπνευσμένο από την Shelby Cobra.

Συγκεκριμένα, η Berlinetta διαθέτει αμάξωμα εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και προσφέρει ιδανική κατανομή βάρους 50/50 ανάμεσα στον μπροστινό και στον πίσω άξονα.

Τα παραπάνω στοιχεία συμπληρώνονται από την παρουσία ενός πανίσχυρου V8 ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο στον πίσω άξονα, προσφέροντας συνολική ισχύ 965 ίππων και 920 Nm ροπής.

Παράλληλα με το πλεόνασμα ισχύος, η Berlinetta συμπεριλαμβάνει στα χαρακτηριστικά της και ένα ευφυές σύστημα διαχείρισης της ενέργειας και της κατανομής της, αναλόγως των συνθηκών το οποίο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μόλις 150 ιδιοκτήτες της θα μπορούν να ελέγξουν μια σειρά -πολλών- περιφερειακών λειτουργιών από τα smartphone τους.

Επιπλέον, όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από ένα sportscar του συλλεκτικού είδους που εκπροσωπεί η Berlinetta κάθε ένας από τους ιδιοκτήτες της θα μπορεί να προσαρμόσει ένα πλήθος παραμέτρων και προδιαγραφών καθώς όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής και επικεφαλής της φίρμας, Paolo Parente «επιθυμούμε να επαναφέρουμε την χρυσή εποχή της ιταλικής αυτοκίνησης καθώς επί της ουσίας πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που δεν αγοράζει κανείς, αλλά το οποίο κατασκευάζεται κατά παραγγελία, βάσει των προσωπικών προτιμήσεων του ιδιοκτήτη του».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024