Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για την κατάρρευση, την περασμένη εβδομάδα, μιας πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη, από την οποία 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DHA.

Η υπεύθυνη του σχεδίου, ο τεχνικός υπεύθυνος και μια επιθεωρήτρια επιφορτισμένη με την επίβλεψη της τήρησης των προδιαγραφών για την ασφάλεια συνελήφθησαν για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», σύμφωνα με το DHA.

Συνολικά, 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση, στις 6 Φεβρουαρίου, ενός κτιρίου οκτώ ορόφων, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Το δράμα αυτό έφερε στην επιφάνεια την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ορισμένες πολυκατοικίες στην Κωνσταντινούπολη, καθώς έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις κατάρρευσης τα τελευταία χρόνια.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν ότι οι τρεις τελευταίοι όροφοι του κτιρίου αυτού είχαν κατασκευαστεί χωρίς άδεια, μια σχετικά συνηθισμένη πρακτική στην Κωνσταντινούπολη, την πόλη των 15 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων.

Η κατάρρευση του κτιρίου αυτού έδωσε τροφή σε νέες επικρίσεις κατά της αμνηστίας που χορηγήθηκε πέρσι από την κυβέρνηση σε αυτούς που σχετίζονται με τις παράνομες αυτές κατασκευές όσον αφορά το ύψος των κτιρίων, με το μέτρο αυτό να κρίνεται ψηφοθηρικό πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε το Σάββατο να «αντληθούν τα διδάγματα» από το δράμα αυτό, ενώ ήδη είχε δοθεί εντολή από τις Αρχές να κατεδαφίσουν 8 κτίρια που κρίθηκαν ότι εγκυμονούν κινδύνους και βρίσκονται κοντά σε αυτό που κατέρρευσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο