Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινο από φως από την Αλβανία στη «Βόρεια Μακεδονία»

Πράσινο από φως από την Αλβανία στη «Βόρεια Μακεδονία»

Με 130 ψήφους υπέρ η αλβανική βουλή ψήφισε το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ

Πράσινο φως στη… Βόρεια Μακεδονία έδωσε και η Αλβανία.

Η ιστοσελίδα Shqiptarja.com σε ανάρτησή της αναφέρει ότι η Βουλή της Αλβανίας ψήφισε ομόφωνα το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, με 130 ψήφους υπέρ και καμία κατά. Μετά την υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης, ο πρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι  που ήταν παρών στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της αλβανικής Βουλής, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη. Από την πλευρά του ο ΠτΔ Μέτα χαιρέτησε την ομόφωνη ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης και δήλωσε υπερήφανος για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Αλβανοί σε αυτές τις αποφάσεις ζωτικής σημασίας για την Βόρεια Μακεδονία και για όλη τη περιοχή των Βαλκανίων, γράφει η ιστοσελίδα.

Η ιστοσελίδα Ora News και άλλες ιστοσελίδες σε αναρτήσεις τους αναφέρουν ότι, η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή προς τιμή των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος που σημειώθηκε εχθές στη Βόρειο Μακεδονία.
Ο Π/Θ Ράμα και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα ξεκίνησαν την ομιλία τους απευθύνοντας συλλυπητήρια για τα θύματα του τροχαίου. Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο πρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι με την ευκαιρία της επικύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.  Ο πρόεδρος του ΔΚ, κ. Μπάσα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, απευθύνθηκε στον κ. Τζαφέρι λέγοντας πως «βρίσκεται σε μια Βουλή με κλεμμένες έδρες».

Εν συνεχεία, ο αντιπρόεδρος του ΔΚ, Έντι Παλόκα  έριξε μελάνι στον Π/Θ Ράμα ο οποίος καθόταν στην προβλεπόμενη κυβερνητική θέση, στη Βουλή. Το γεγονός σημειώθηκε ενώ ήταν παρών ο πρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Τζαφέρι, σχολιάζει η ε/φ. Αργότερα, ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής, Γκραμόζ Ρούτσι ζήτησε την αποπομπή του βουλευτή Παλόκα από τη συνεδρίαση. Σύμφωνα με την ε/φ, ο βουλευτής του ΔΚ ανταπέδωσε την προσβολή στον Π/Θ Ράμα ο οποίος τον είχε προσβάλει πρόσφατα.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024