Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Racing Point παρουσίασε το μονοθέσιο του 2019

Η Racing Point παρουσίασε το μονοθέσιο του 2019

Τα αποκαλυπτήρια της... ταυτότητάς της ενόψει της σεζόν του 2019 στη Φόρμουλα Ένα έκανε σήμερα η Racing Point

Η ομάδα που ήταν παλιότερα γνωστή ως Force India, αλλά αργότερα μετονομάστηκε σε Racing Point παρουσίασε το μονοθέσιό της για τη νέα χρονιά στην έκθεση αυτοκινήτου «Canadian International Autoshow» στο Τορόντο.

Η Racing Point, η οποία γνωστοποίησε ότι η αφρικανική στοιχηματική εταιρεία Sportpesa θα είναι ο νέος χορηγός ονόματος της ομάδας, επέλεξε να διατηρήσει στο αυτοκίνητό της το ροζ χρώμα, το οποίο… υιοθέτησε πριν από δύο χρόνια, ωστόσο θα υπάρχουν και μπλε «πινελιές». Το ροζ χρώμα αντανακλά τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Racing Point από την BWT, η οποία άρχισε να χορηγεί την ομάδα το 2017, όταν λεγόταν ακόμη Force India. Προκειμένου η Racing Point να σηματοδοτήσει τη συνεργασία της με τη Sportpesa, το λογότυπο της εταιρείας είναι… βαμμένο σε μπλε και άσπρο χρώμα στην εμπρός πτέρυγα, το κάλυμμα του κινητήρα και στην πίσω πτέρυγα.

«Το ροζ… πιστεύω ότι μέσα στα δύο χρόνια, έχει γίνει σήμα κατατεθέν» δήλωσε ο επικεφαλής της Racing Point, Ότμαρ Σαφνάουερ, και συνέχισε: «Ο μακροχρόνιος στόχος είναι να πάμε αυτή την ομάδα στην κορυφή του σπορ. Βάζουμε τα δομικά στοιχεία στη θέση τους και είναι σημαντικό να κάνουμε ένα καλό βήμα προς τα εμπρός το 2019, καθώς αρχίζουμε αυτή τη νέα εποχή. Θέλουμε να παλέψουμε για βάθρα με την αξία μας και στοχεύουμε σε ένα πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος».

Υπενθυμίζεται ότι η Force India μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης το περασμένο καλοκαίρι, αλλά μια κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τον Καναδό δισεκατομμυριούχο, Λόρενς Στρολ, εξαγόρασε την ομάδα και τη μετονόμασε στη συνέχεια σε Racing Point, με τους ίδιους 400 υπαλλήλους και εγκαταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι, ύστερα από χρόνια δυσκολιών με ταμειακές ροές που εμπόδισαν την εξέλιξη του μονοθεσίου της στη διάρκεια της σεζόν, η ομάδα έχει πλέον μια σταθερή βάση, πάνω στην οποία μπορεί να «χτίσει» τα επόμενα χρόνια.

Ο γιός του Στρολ, Λανς, θα οδηγεί το ένα από τα δύο μονοθέσια της ομάδας, ύστερα από διετή θητεία στη Williams, ενώ ο δεύτερος οδηγός της Racing Point θα είναι ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες, ο οποίος «έτρεχε» με τη Force India από το 2014.

«Οι στόχοι είναι ακραίοι» δήλωσε ο Πέρες στην παρουσίαση του μονοθεσίου και συνέχισε: «Πραγματικά θέλουμε να πάμε στο επόμενο επίπεδο. Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε, τώρα που διαθέτουμε όλα τα εργαλεία». Από την πλευρά του, ο Λανς Στρολ είπε: «Είναι ένα νέο κεφάλαιο και ένα πολύ συναρπαστικό ταξίδι, το οποίο βρίσκεται μπροστά μας. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα το να στέκομαι εδώ και ανυπομονώ να αρχίσει η σεζόν».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024