Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μαχαιριά» στο 89', αλλά ζωντανός για πρόκριση ο Ολυμπιακός

«Μαχαιριά» στο 89′, αλλά ζωντανός για πρόκριση ο Ολυμπιακός

Η Ντιναμό Κιέβου ισοφάρισε 2-2 στο 89' τον Ολυμπιακό στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των «32» του Europa League - Αρνήθηκε πέναλτι υπέρ του Μασούρα στις καθυστερήσεις ο διαιτητής Πόουσον

Παρά το γκολ – μαχαιριά που δέχτηκε στο 89′ από τη Ντιναμό Κιέβου (2-2), ο Ολυμπιακός παραμένει ζωντανός για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στους «16» του Europa League.

Η ισοπαλία προφανώς και αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στην Ουκρανία. Ο Ολυμπιακός πάντως κέρδισε τον Ζιλ Ντίας. Θα μπορούσε να είναι το παιχνίδι του. Ο Πορτογάλος στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο έβαλε διαστημικό γκολ για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (2-1). Αν οι Ερυθρόλευκοι είχαν καταφέρει να σκοράρουν ένα ακόμα τέρμα ή να διατηρήσουν το σκορ θα μιλούσαμε για την βραδιά του. Όμως οι υποθέσεις λίγο χώρο έχουν στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε τέρμα του Βέρμπιτς στην εκπνοή, είχε εντός περιοχής ανατροπή του Μασούρα στις καθυστερήσεις… Και κάπως έτσι η Ντιναμό έφυγε τελικώς με την ισοπαλία (2-2) από το Φάληρο και όλα πλέον θα κριθούν στη ρεβάνς του Κιέβου.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι καθόλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα. Μπήκαν εξαιρετικά στο παιχνίδι, είχαν την κατοχή και τον έλεγχο. Κυκλοφορούσαν γρήγορα την μπάλα και ήταν συγκεντρωμένοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Είχαν πάθος και θέληση να επιβληθούν και παρότι δεν δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών, κατάφεραν να προηγηθούν στο 9ο λεπτό με τον Χασάν να «γράφει» το 1-0 μετά την ασίστ του Φορτούνη. Έχασαν μάλιστα αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, με κορυφαίες εξ’ αυτών το δοκάρι του Κώστα Φορτούνη και το σου του Ντίας που εξουδετέρωσε ο Μπόικο.

Αντ’ αυτού όμως, δέχτηκαν την ισοφάριση (1-1). Μετά από αδράνεια της άμυνας, οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους επίθεση στο ματς έκαναν το 1-1 με τον Μπουγιάλσκι. Οι Πειραιώτες αποσυντονίστηκαν. Οι Ουκρανοί πήραν τα ηνία του αγώνα και οι γηπεδούχοι έχασαν λίγη από την αυτοπεποίθησή τους, υποπίπτοντας σε αρκετά λάθη. Εκεί κάπου «μίλησε» ο Ζιλ Ντίας μετουσιώνοντας την πολύ καλή του εμφάνιση σε γκολ, για το 2-1 των Πειραιωτών.

Στο 40ο λεπτό του αγώνα, ο νεοπακτηθείς εξτρέμ επιχείρησε το σουτ, πολλά μέτρα εκτός περιοχής και «εκτέλεσε» τον Μπόικο αποκαθιστώντας την τάξη στο Φάληρο. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1. Στην επανάληψη, το έργο ήταν το ίδιο. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς και οι Ουκρανοί στόχευαν στις αντεπιθέσεις. Ο ρυθμός ωστόσο έπεσε κάτι που μάλλον βόλεψε τους φιλοξενούμενους οι οποίοι συνεχώς κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιες ατομικές ενέργειες του Ποντένσε δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για την ομάδα του Μαρτίνς και η Ντιναμό είχε την υπομονή να… επιμείνει ως το τέλος.

Υπομονή που απέδωσε καρπούς αφού ήρθε το γκολ του Βέρμπιτς στο 90′ για να δώσει στη Ντινάμο μια σπουδαία ισοπαλία ενόψει της ρεβάνς. Στο 90+1’ ο Αγγλος ρέφερι αρνήθηκε πέναλτι σε εντός περιοχής ανατροπή του Μασούρα μετά την σέντρα του Χασάν από αριστερά και κάπως έτσι το 2-2 διατηρήθηκε ως το τέλος κι έτσι η πρόκριση θα κριθεί στο Κίεβο με τους Ουκρανούς να έχουν τον πρώτο λόγο πλέον.

Το «κλειδί»: Ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο ανεξήγητα πολύ. Άφησε την Ντιναμό να επιβάλει τον ρυθμό της, να τον «κοιμίσει» και κάπως έτσι δέχτηκε το γκολ στην εκπνοή.

10άρι: Ο Ζιλ Ντίας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Δεν ήταν μόνο το θεαματικό τέρμα, ήταν οι κινήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο τρόπος που βοηθήσε ανασταλτικά.

Στον πάγκο: Ο Τσιμίκας άφησε ανανέχολητο τον Κεντζιόρα να σεντράρει από δεξιά στη πρώτο γκολ των Ουκρανών, ενώ και ο Μπουγιάλσκι βρίσκεται αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής. Εν γένει η άμυνα ήταν απούσα.

Γιατί κόουτς: Ο Πορτογάλος επέλεξε να παίξει πιο συντηριτικά στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα κατέβασε πολύ ρυθμό και συμβιβάστηκε στον τρόπο παιχνιδιού της Ντιναμό.

Γκολ: 9′ Χάσαν, 40′ Ζιλ Ντίας / 27′ Μπουγιάλσκι, 89′ Βέρμπιτς

Κίτρινες: 32′ Καμαρά, 58′ Ποντένσε / 74′ Βέρμπιτς

Κόκκινες: –

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Craig Pawson (ENG)

Βοηθοί: Lee Betts (ENG), Ian Hussin (ENG)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε (81′ Χριστοδουλόπουλος), Ζιλ Ντίας (86′ Μασούρας), Φορτούνης (69′ Νάτχο), Χάσαν.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεξάνταρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Μπουγιάλσκι, Σεπέλιεφ, Σαπαρένκο (82′ Χάρμας), Τσιγκάνκοφ, Βέρμπιτς, Σολ (82′ Ρούσιν).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024