Η βιβλιοθήκη VAC, φτιαγμένη από την εταιρεία Farming Architects, είναι ένα μεγάλο ξύλινο πλαίσιο αναρρίχησης που χρησιμοποιεί ηλιακή υδροηλεκτρική ενέργεια για να κρατήσει τα λαχανικά, τους κυπρίνους και τα κοτόπουλα σε τέλεια αρμονία στο Ανόι του Βιετνάμ.

Οι Αρχιτέκτονες Αγροτικής Ανάπτυξης σχεδίασαν τη βιβλιοθήκη και το υβριδικό αγρόκτημα στο Ανόι ως τρόπο για να μάθουν τα παιδιά για αυτοσυντηρούμενα οικοσυστήματα.

Ο κυπρίνος Koi κολυμπά στη λίμνη δίπλα στη δομή, όπου διασχίζεται μέσω μιας σειράς σκυροδέματος και πολλά κοτέτσια βρίσκονται στο πίσω μέρος του χώρου.

Αυτά τα κοτόπουλα συμβάλλουν επίσης στο μικροσκοπικό οικοσύστημα της βιβλιοθήκης, παρέχοντας αυγά για φαγητό και κοπριά για να γονιμοποιήσουν τα λαχανικά.

«Τα παιδιά θα μάθουν ότι ο κυπρίνος Koi δεν είναι μόνο κατοικίδιο ζώο για να παρακολουθούν, αλλά και πώς τα απόβλητα τους μπορούν να ωφελήσουν τους καλλιεργητές λαχανικών»», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του έργου.

Η ίδια η κατασκευή είναι ένα δομοστοιχειωτό ξύλινο πλέγμα, σχεδιασμένο να προσαρμόζεται σε μια σειρά από διαφορετικές αστικές τοποθεσίες, γεμάτες από μια στέγη με ηλιακούς συλλέκτες.

Απλές περιοχές καθισμάτων σκυροδέματος παρέχουν χώρο για να καθίσουν και να διαβάσουν τα παιδιά, με την επιφάνεια του δαπέδου να εκτείνεται για να παράγει ένα τετράγωνο μπροστά από τη δομή.

Γράψτε το σχόλιο σας