Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου στις ευρωεκλογές

Brexit: Πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου στις ευρωεκλογές

Οι Έλληνες που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιθυμούν να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους μόνο σε γειτονικά κράτη-μέλη της ΕΕ

Οι Έλληνες που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιθυμούν να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους μόνο σε γειτονικά κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς στη Βρετανία δεν θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα, λόγω της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο προξενικό γραφείο Λονδίνου ή στα άμισθα προξενεία Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Γιβραλτάρ, Λιντς και Μπέρμινχαμ μέχρι και τις 21 Μαρτίου 2019 για να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους της ελληνικής διπλωματικής ή προξενικής αρχής της πόλης στη χώρα της ΕΕ που θα επιλέξουν στην συμπλήρωση της αίτησής τους.

Η αίτηση θα συμπληρώνεται μόνο μέσω του διαδικτυακού τόπου του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) από τους ενδιαφερόμενους και εκτυπώνεται σε τρία αντίγραφα. Στη συνέχεια, ο ενδιαφερόμενος θα καταθέτει τα τρία αντίγραφα στο προξενικό γραφείο Λονδίνου ή στα ανωτέρω άμισθα προξενεία, μαζί με φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή της σελίδας του διαβατηρίου στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του.

Οι Έλληνες πολίτες που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα έχουν ήδη υποβάλει την αίτηση, οι οποίοι ενδεχομένως να βρίσκονται στην Ελλάδα την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών (26/5/2019), δεν στερούνται το δικαίωμα να ψηφίσουν στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν ψηφίσει αλλού την προηγουμένη (δηλαδή στις 25/5/2019, ημέρα ψηφοφορίας στο εξωτερικό). Τυχόν τέτοια ενέργεια συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα με ποινικές και άλλες κυρώσεις.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024