Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Η Συνταγματική Αναθεώρηση δεν εξυπηρετεί τον λαό

Κουτσούμπας: Η Συνταγματική Αναθεώρηση δεν εξυπηρετεί τον λαό

Η ομιλία του γγ του ΚΚΕ στη Βουλή

Την αντίθεσή του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, στην Συνταγματική Αναθεώρηση που προωθεί η κυβέρνηση, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας Δ. Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση, εξυπηρετεί ουσιαστικά δύο στόχους: από τη μία πλευρά εξυπηρετεί της ανάγκες του αστικού πολιτικού συστήματος ενώ από την άλλη υπηρετεί την προεκλογική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ μέσα από ψευτοδιλήμματα.

Ο γενικός γραμματέας σημείωσε επίσης ότι οι τροποποιήσεις του ισχύοντος Συντάγματος βοηθά αποκλειστικά και μόνο στην σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος, εξασφαλίζοντας την περιβόητη πολιτική σταθερότητα και αυτό για να μην διαταραχθεί η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

«Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ γίνατε ο καλύτερος προπαγανδιστής της εμβάθυνσης του ευρωπαϊκού πνεύματος» σημείωσε στην ομιλία του ο γγ του ΚΚΕ, συνεχίζοντας: «που γίνεται ολένα και πιο αντιλαϊκή. Επιδιώκετε την πολιτική σταθερότητα, δηλαδή την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Με την πρότασή σας για την εκλογή του ΠτΔ λέτε καθαρά πως κινείται στην κατεύθυνση να μην διαταράσσεται η δική σας σταθερότητα».

Ταυτίζοντας την τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, ο Δ. Κουτσούμπας, έφερε ως παράδειγμα, «ότι για να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη στέγη η ΝΔ έβαλε τον ΕΝΦΙΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ τον διατήρησε», «θέλετε τον δημόσιο τομέα σε ρόλο τροχονόμου» ενώ υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «απέρριψε τον πλήρη διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις». Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί – απευθυνόμενος στην κυβέρνηση – ότι «απορρίψατε να κατοχυρωθεί συνταγματικά η απλή και ανόθευτη αναλογική» ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του επισήμανε ότι το «ΚΚΕ μπορεί να λέει τις απόψεις του καθαρά στον ελληνικό λαό. Δεν χρειάζεται τίποτα ούτε από εσάς τς ΝΔ ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024