Στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε πως «η επόμενη Βουλή διαμορφώνει τις διατάξεις. Η αρμοδιότητα απορρέει από το εκλογικό σώμα το οποίο θα έχει αποφανθεί… Η επόμενη πλειοψηφία των 180 που θα είναι νωπή δεν μπορεί να δεσμεύεται από την παρούσα των 151».

Ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί η επόμενη βουλή να υποταχθεί σε έναν παλαιό συσχετισμό δυνάμεων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για την πρακτική που ακολουθεί τόνισε πως επιδιώκει τη δέσμευση της επόμενης Βουλής ακόμη και αν υποστεί συντριπτική ήττα στις εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τις συνεχείς αναφορές του Πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλο και στην πίεση που επιχείρησε να ασκήσει προκειμένου να δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις προεδρικές εκλογές ο Ευ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως «τον εμπλέκει σε έναν κομματικό ανταγωνισμό και τον οικειοποιείται».

«Όμως» συνέχισε «τώρα δεν κάνουμε συζήτηση για τα πρόσωπα αλλά για τους θεσμούς» διαψεύδοντας και τα σενάρια που ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε από το βήμα της Βουλής υποστηρίζοντας ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ για την προώθηση προσώπου προερχόμενου από το δεύτερο κόμμα.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των έξι βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση έχοντας παραχωρήσει τη ψήφος. «Οι τελευταίοι μήνες της κυβέρνησης θα είναι χειρότεροι από τους πρώτους της θητείας της» τόνισε επισημαίνοντας πως «Οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί δημιουργούν θλίψη, δείχνουν παρακμή».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο