Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Ο Τσίπρας εμπλέκει τον Παυλόπουλο σε κομματικό ανταγωνισμό

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας εμπλέκει τον Παυλόπουλο σε κομματικό ανταγωνισμό

Στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε πως «η επόμενη Βουλή διαμορφώνει τις διατάξεις. Η αρμοδιότητα απορρέει από το εκλογικό σώμα το οποίο θα έχει αποφανθεί... Η επόμενη πλειοψηφία των 180 που θα είναι νωπή δεν μπορεί να δεσμεύεται από την παρούσα των 151»

Στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε πως «η επόμενη Βουλή διαμορφώνει τις διατάξεις. Η αρμοδιότητα απορρέει από το εκλογικό σώμα το οποίο θα έχει αποφανθεί… Η επόμενη πλειοψηφία των 180 που θα είναι νωπή δεν μπορεί να δεσμεύεται από την παρούσα των 151».

Ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί η επόμενη βουλή να υποταχθεί σε έναν παλαιό συσχετισμό δυνάμεων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για την πρακτική που ακολουθεί τόνισε πως επιδιώκει τη δέσμευση της επόμενης Βουλής ακόμη και αν υποστεί συντριπτική ήττα στις εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τις συνεχείς αναφορές του Πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλο και στην πίεση που επιχείρησε να ασκήσει προκειμένου να δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις προεδρικές εκλογές ο Ευ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως «τον εμπλέκει σε έναν κομματικό ανταγωνισμό και τον οικειοποιείται».

«Όμως» συνέχισε «τώρα δεν κάνουμε συζήτηση για τα πρόσωπα αλλά για τους θεσμούς» διαψεύδοντας και τα σενάρια που ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε από το βήμα της Βουλής υποστηρίζοντας ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ για την προώθηση προσώπου προερχόμενου από το δεύτερο κόμμα.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των έξι βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση έχοντας παραχωρήσει τη ψήφος. «Οι τελευταίοι μήνες της κυβέρνησης θα είναι χειρότεροι από τους πρώτους της θητείας της» τόνισε επισημαίνοντας πως «Οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί δημιουργούν θλίψη, δείχνουν παρακμή».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024