Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλήψεις για τη δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη

Συλλήψεις για τη δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη

Δέκα μήνες μετά την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά και η Αστυνομία εξάρθρωσε δεκαμελή συμμορία κακοποιών

Δέκα μήνες μετά την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά και η Αστυνομία εξάρθρωσε δεκαμελή συμμορία κακοποιών.

Όπως έγινε γνωστό, η σπείρα των ληστών είχε συνολικά δέκα μέλη: Ταυτοποιημένοι είναι οι δέκα, που είναι Αλβανοί, μετείχε μια Ρουμάνα και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων. Από αυτούς έχουν συλληφθεί οι οκτώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο δράστες είχαν εισβάλει ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας στο σπίτι του επιχειρηματία. Αρχικά χτύπησαν τον 52χρονο με ένα διαρρηκτικό εργαλείο. Στη συνέχεια τον πυροβόλησαν τρεις φορές. Ο επιχειρηματίας νοσηλεύτηκε για μέρες σε νοσοκομείο αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Στη δολοφονία του Αλέξανδρου Σταματιάδη μετείχαν τέσσερα από τα μέλη της συμμορίας. Ο ένας συνελήφθη στο Βέλγιο, οι άλλοι δύο έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και ο τέταρτος δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Ο συλληφθείς στο Βέλγιο είχε πλαστή ελληνική ταυτότητα. Σύμφωνα με την αστυνομία είναι ζήτημα χρόνου να συλληφθούν οι δύο από τους δράστες που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι τρεις ταυτοποιημένοι δράστες της δολοφονίας Σταματιάδη είχαν ποινικό παρελθόν με κλοπές και διαρρήξεις. Και οι τρεις, γνωρίζοντας ότι η αστυνομία είχε τα στοιχεία τους και DNA έφυγαν από την Ελλάδα το ίδιο βράδυ που κατάφεραν τα δολοφονικά χτυπήματα στον Αλέξανδρο Σταματιάδη.

Στη συμμορία μετείχε και μία γυναίκα από τη Ρουμανία η οποία φέρεται να είχε το ρόλο της διοχέτευσης των κλοπιμαίων σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους.

Η συμμορία σύμφωνα με την αστυνομία διέπραττε ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024