Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα εκποιήσει η Ιταλία τα αποθέματα χρυσού;

Θα εκποιήσει η Ιταλία τα αποθέματα χρυσού;

Οι σκέψεις Σαλβίνι για εκποίηση του ιταλικού χρυσού, οι διαδηλώσεις κατά της ιταλικής οικονομικής πολιτικής, ο ρόλος του Κόρμπιν στο Brexit και οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στη Σερβία στις σελίδες του γερμανικού Τύπου.

Το χρέος της Ιταλίας είναι δυσθεώρητο, όμως η Ρώμη διαθέτει αποθέματα χρυσού 2,451,8 τόνων, τα τρίτα σε μέγεθος μετά τις ΗΠΑ και την Γερμανία, σημειώνει η εφημερίδα Die Welt επιγράφοντας άρθρο «Ο Σαλβίνι προτείνει εκποίηση των αποθεμάτων χρυσού».

Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί ότι «ο ιταλός αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εκποίησης των αποθεμάτων με σκοπό τη μείωση του χρέους της χώρας. Λίγο νωρίτερα η ιταλική εφημερίδα La Stampa έγραφε ότι η Ιταλία εξετάζει την πώληση του χρυσού για να αποφύγει διορθώσεις στον τρέχοντα προϋπολογισμό καθώς και αύξηση του ΦΠΑ το 2020.»

» Όπως σημειώνει στη συνέχεια η Die Welt παλαιότερα σχέδια της Ρώμης να εκποιήσει χρυσό για να βελτιώσει τα οικονομικά του ιταλικού δημοσίου προσέκρουσαν στην αντίσταση ευρωπαϊκών υπηρεσιών που ανησυχούσαν για την ανεξαρτησία της ΕΚΤ».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της ιταλικής κυβέρνησης το περασμένο Σαββατοκύριακο: «Όσο η δημοτικότητα της Λέγκας και των Πέντε Αστεριών βρίσκονται κοντά στο 60% ο Λουίτζι ντι Μάιο και ο Ματέο Σαλβίνι αντιδρούν με ειρωνεία σε όσα συμβαίνουν γύρω τους.»

» Όμως οι δικαιολογίες του τύπου «φταίνε οι προηγούμενοι» για την ανεργία, τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής και τη διαφαινόμενη οικονομική ύφεση, δεν θα πείθουν σε λίγο καιρό κανέναν. Ούτε η απόδοση ευθυνών σε μετανάστες, Γάλλους και αξιωματούχους στις Βρυξέλλες θα ωφελεί πλέον, όταν οι πολίτες θα διαπιστώσουν ότι όσα τους υποσχέθηκε μεγαλόστομα η κυβέρνηση δεν θα γίνουν πράξη».

Handelsblatt: «Ο ερασιτέχνης Κόρμπιν»

Στη διαχείριση του Brexit ο πρόεδρος των Εργατικών αποδεικνύεται το ίδιο ερασιτέχνης όσο η Τερέζα Μέι, σημειώνει η Handelsblatt σε άρθρο με τίτλο «Ο ερασιτέχνης Κόρμπιν».

Η οικονομική εφημερίδα παρατηρεί ότι «αντί να βγει κερδισμένος από το χάος στους κόλπους της κυβέρνησης ο Τζέρεμι Κόρπιν υποβαθμίστηκε με τους δικούς του χειρισμούς σε απλό θεατή των εξελίξεων.»

» Απέτυχε στην επιβολή πρόωρων εκλογών, απορρίπτει ένα δεύτερο δημοψήφισμα και τα πέντε αιτήματα για το Brexit που απέστειλε στη Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχουν καμία πιθανότητα να πείσουν την πρωθυπουργό. Έτσι ο Κόρμπιν πέτυχε το αδιανόητο. Να προηγούνται σήμερα στις δημοσκοπήσεις οι Συντηρητικοί».

FAZ: «Δεν ηρεμεί η κατάσταση στην Σερβία»

Οι για δέκα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα κινητοποιήσεις στο Βελιγράδι κατά του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς δείχνουν πόσο διχασμένη παραμένει η σερβική κοινωνία, γράφει η FAZ σε άρθρο με τίτλο «Δεν ηρεμεί η κατάσταση στην υποψήφια προς ένταξη Σερβία».

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης σημειώνει ότι «Στις διαδηλώσεις έρχονται να προστεθούν οι διενέξεις με τις γειτονικές χώρες και ιδίως με το Κοσσυφοπέδιο που δεν αναγνωρίζει η Σερβία.»

» Η διένεξη Βελιγραδίου-Πρίστινας εντάθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το Κοσσυφοπέδιο επέβαλε δασμούς μέχρι και 100% σε εισαγωγές από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, επειδή το Βελιγράδι στέκεται εμπόδιο στη συμμετοχή του Κοσσυφοπεδίου στην Interpol.»

» Την ίδια στιγμή αποκλείεται μια συμφιλίωση Βελιγραδίου-Πρίστινας κατά το πρότυπο της συμφωνίας Αθήνας-Σκοπίων, έτσι ώστε είναι απορίας άξιον πως η Σερβία θα ενταχθεί μέσα στα επόμενα έξι κιόλας χρόνια στην ΕΕ».

Στέφανος Γεωργακόπουλος

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024