Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέρενς Κουίκ : Οι μεταλλάξεις του... ταξιδιάρη υπουργού

Τέρενς Κουίκ : Οι μεταλλάξεις του… ταξιδιάρη υπουργού

Ο υπουργός της κυβέρνησης μέσα σε 26 μήνες πρόλαβε να πραγματοποιήσει 70 ταξίδια στο εξωτερικό

Οι μεταλλάξεις του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ που ορκίστηκε χθες  ως ο 22ος ανεξάρτητος βουλευτής, ήταν τόσο συχνές τους τελευταίους μήνες όσο και τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Ο «ταξιδιάρης» υπουργός της κυβέρνησης, ο οποίος μέσα σε 26 μήνες πρόλαβε να πραγματοποιήσει 70 ταξίδια στο εξωτερικό, έλειψε μέσα σε αυτό το διάστημα από την Ελλάδα περίπου 200 ημέρες.

Πριν από αυτά τόμως, ο Τέρενς Κουίκ – ο οποίος υπενθυμίζεται είχε εκλεγεί βουλευτής των ΑΝΕΛ δύο φορές (2012 και 2015) ως επικεφαλής στο Επικρατείας ενώ το Σεπτέμβρη του 2015 που διεκδίκησε την ψήφο των Ελλήνων δεν κατάφερε να περάσει το κατώφλι της Βουλής – δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για ΣΥΡΙΖΑ και απέκλειε μετά βδελυγμίας κάθε σενάριο συνεργασίας.

«Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετεβλήθη μετά τις εκλογές.  Ο ένας μας λέει ότι είμαστε κολλητική νόσος, ο άλλος αναφέρεται στα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Αυτό είναι κίνδυνος θάνατος» έλεγε ο Τέρενς Κουίκ ενώ κάποια άλλα στιγμή σε ένα… πατριωτικό  ξέσπασμα αναρωτήθηκε. «Μπορώ να εκχωρήσω εγώ τη Θράκη, μπορώ να εκχωρήσω το όνομα Μακεδονία»;

Ο κ. Κουίκ μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε πριν την υπουργοποίησή του, έθετε ερωτήματα για υποθετικά σενάρια που αφορούσαν τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Για φαντάσου να είμαστε μία κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ένα άκρως υποθετικό σενάριο. Θα πρέπει να αλλάξω τόπο, να πάω σε άλλη Ήπειρο από ντροπή».

Τελικά ο υφυπουργός Εξωτερικών κράτησε την υπόσχεσή του και τα τελευταία δύο χρόνια έκανε… σπάνιες εμφανίσεις στην Ελλάδα λόγω των υποχρεώσεων του με το «χαρτοφυλάκιο» που είχε αναλάβει.

Σε ένα από τα τηλεοπτικά παράθυρα όπου έδινε σόου πριν αρκετό καιρό, ο κ. Κουίκ καλούσε τον κόσμο να δώσει  τη δυνατότητα στους ΑΝΕΛ να μπουν στη Βουλή για να κόψουν την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. «Με προσβάλλουν όταν μου λένε ότι μπορεί να συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουμε ξεκαθαρίσει 45 φορές ότι δεν θα γίνουμε ουρά κανενός» έλεγε ο κ. Κουίκ. Χθες, πάντως, για όσους δεν το θυμούνται, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής που κατέλαβε την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου, δήλωσε: «Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της».

Ο κ. Κουίκ ο οποίος δεν θα εκχωρούσε το όνομα της Μακεδονίας όπως έλεγε προεκλογικά, ορκίστηκε αιώνια πίστη στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έφερε στη χώρα τη συμφωνία των Πρεσπών και έδωσε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στους γείτονες.

Ο υπουργός της κυβέρνησης είχε αποτίσει στο παρελθόν φόρο τιμής  και στους πεσόντες των Ιμίων ενώ ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε να γονατίζει μπροστά στον ανδριάντα του  Παναγιώτη Βλαχάκου.

 

«Την ώρα που γονάτιζα μπροστά στον ανδριάντα, γιατί έτσι αξίζει σε όλους εκείνους που έχουν δώσει τη ζωή τους για την πατρίδα μας, η σκέψη μου γύρισε στη βραδιά εκείνη και στις επόμενες μέρες, που διαχειριζόμουν την κρίση των Ιμίων ως δημοσιογράφος σε ατελείωτες ώρες τηλεοπτικής» είχε δηλώσει λίγο αργότερα.

Δείτε δύο βίντεο της ομάδας αλήθειας για τις κυβιστήσεις του Τέρενς Κουίκ 

Κουίκ για ΣΥΡΙΖΑ: Είναι κίνδυνος θάνατος

Ο Παπαχριστόπουλος έφυγε ο Κουίκ έρχεται.Κουίκ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κίνδυνος θάνατος.https://vimeo.com/316259801

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα Αλήθειας στις Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024