Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η συμφωνία των Πρεσπών και το φιλί της ζωής στα... ορφανά της Δεξιάς

Η συμφωνία των Πρεσπών και το φιλί της ζωής στα… ορφανά της Δεξιάς

Πρόκειται για στελέχη που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν περιέλθει σε πολιτική ανυπαρξία. Λίγο πριν ξεχαστούν οριστικά και αμετάκλητα, ήλθε ως μάννα εξ ουρανού η Συμφωνία των Πρεσπών για να τους κρατήσει στη ζωή

Μετά το πολύκροτο διαζύγιο μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, και με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία όλο και πιο κοντά στην αυτοδυναμία, έχουν φουντώσει οι παρασκηνιακές διεργασίες στελεχών που ανήκουν στον πολιτικό χώρο από τη λαϊκή δεξιά έως τις παρυφές της ακροδεξιάς, πλην της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για στελέχη που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν περιέλθει σε πολιτική ανυπαρξία. Λίγο πριν ξεχαστούν οριστικά και αμετάκλητα, ήλθε ως μάννα εξ ουρανού η Συμφωνία των Πρεσπών για να τους κρατήσει στη ζωή.

Ο σάλος που προκάλεσε στην πλειοψηφία του εκλογικού σώματος με τη βούλα των δημοσκοπήσεων, έδωσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στα στελέχη αυτά να επιστρέψουν στην επιφάνεια και να διεκδικήσουν ρόλο για την επόμενη μέρα, θέλοντας να συστήσουν δεξιό μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις σχετικές πληροφορίες επιβεβαίωσε το πρωί της Τρίτης ο Δημήτρης Καμμένος. Μιλώντας στον Σκάι παραδέχθηκε πως ήδη υπάρχει συνεργασία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ ταυτόχρονα σε επίπεδο Βουλής γίνονται κινήσεις για να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα των ανεξαρτήτων, με τον ίδιο να προτείνει για τη θέση του αντιπροέδρου τον άλλοτε αρχηγό του, Πάνο Καμμένο, ώστε να αφαιρεί -όπως είπε- τον λόγο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (!).

Η δήλωση αυτή ήλθε δύο 24ωρα μετά τον κυριακάτικο καφέ που απόλαυσαν στη Γλυφάδα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με τον γενικό γραμματέα της Δύναμης Ελληνισμού Παναγιώτη Μπαλτάκο. Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να «τα πουν» και για του λόγου το αληθές φρόντισαν να μας ενημερώσουν για το περιεχόμενο της κουβέντας τους.

Όπως μάθαμε, οι μεταξύ τους «συζητήσεις περί εκλογικής συνεργασίας» έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, με τη συμμετοχή και του προέδρου της Δύναμης Ελληνισμού Δημήτρη Καμμένου.

Ως λάβαρο του νέου πολιτικού σχήματος που θέλουν να συστήσουν θέτουν τα λεγόμενα εθνικά θέματα, δηλαδή την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικότητας και την… απεξάρτηση της χώρας από τους ξένους δανειστές (sic).

Ο ρόλος Καμμένου

Ωστόσο, εδώ υπάρχει ένα εμπόδιο. Με δεδομένη και αδιαμφισβήτη την… συμβολή του Πάνου Καμμένου στο να μετονομαστεί τελικά η ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία (καθώς, θυμίζουμε, επέλεξε να μην αποχωρήσει από την κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο), το «πατριωτικό μέτωπο» που επιθυμούν να συστήσουν χωλαίνει από τα γενοφάσκια του.

Από την άλλη, ο Πάνος Μπαλτάκος, γνωστός φανατικός υπέρμαχος της ενότητας της δεξιάς παράταξης, χωρίς εξαιρέσεις μέχρι και την Χρυσή Αυγή, πιστεύει ότι είναι ώρα κοινής δράσης και φέρεται να προτείνει στους συνομιλητές του να προσεγγίσουν τη ΝΔ ελπίζοντας σε μια μετεκλογική συνεργασία, εφόσον βέβαια καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

Οι διεργασίες στον χώρο αυτό αναμένεται να ενταθούν στο επόμενο διάστημα, καθώς όπως όλα δείχνουν η Συμφωνία των Πρεσπών συνεχίζει να ρίχνει τη βαριά σκιά της στην κυβέρνηση, δίνοντας παράλληλα ανάσες στα ρετάλια της Δεξιάς…

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024