«Παράθυρο» για εκλογές το Μάιο άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ζητώντας ταυτόχρονα να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των στόχων όσο αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στο news 24/7 , αναφέρθηκε στις εκλογές λέγοντας πως πρέπει να γίνουν όταν υπάρχει η δυνατότητα χωρίς συγχύσεις ώστε να εκφραστεί η λαϊκή βούληση. «Φυσικά υπάρχει το όριο της εξάντλησης της τετραετίας αλλά εφόσον υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες μπορεί να είναι και άλλη η ημερομηνία, εννοώ τον Μάιο».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως εάν συμβεί «δεν θα υπάρξουν αναταράξεις αλλά ένας χρήσιμος πολιτικός προβληματισμός. Δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τον διάλογο με το ΚΙΝΑΛ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαμορφώσει το σύγχρονο πρόσωπο της αριστεράς και να διαμορφώσει συμμαχίες στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Πριν τις εκλογές δεν είναι εύκολο να γίνει διάλογος με το ΚΙΝΑΛ γιατί έχει επικρατήσει η άποψη Βενιζέλου για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για στρατηγική νίκη της ΝΔ» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει.

«Το ΚΙΝΑΛ ως χώρος του κέντρου πρέπει να επιδιώξουμε να έχει προγραμματική συνάντηση με εμάς. Θα γίνει διάλογος με βάση τη νέα πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές. Σε μια διαιρετική τομή νεοφιλελευθερισμός/κοινωνικό κράτος το ΚΙΝΑΛ πρέπει να έρθει στην όχθη του κοινωνικού κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπορεί ούτε πρέπει, να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για συνεργασία με δυνάμεις που δεν θα ενταχθούν οργανικά στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Καμμένος πάει όλο και δεξιότερα»

Μιλώντας για τον Πάνο Καμμένο υπογράμμισε ότι «τα διαζύγια προκύπτουν όχι όταν το θέλει κάποιος αλλά όταν οι εξελίξεις το επιτρέπουν. Ο κ. Καμμένος κάνει μια απελπισμένη προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης. Εκτιμώ ότι ο κ. Καμμένος πάει όλο και δεξιότερα. Προσπαθεί να κερδίσει από τις τάξεις των εθνικιστών, των όψιμων μακεδονομάχων, εκεί συνωστίζονται πολλές πολιτικές δυνάμεις, είναι μικρός ο χώρος για να πάρει το κομμάτι που του χρειάζεται για να επιβιώσει» είπε για να προσθέσει.

«Η ακροδεξιά υπάρχει και μέσα στη ΝΔ. Σ’ αυτό τον αστερισμό συνωθείται και ο κ. Καμμένος».

Γράψτε το σχόλιό σας