Δυνατή πρεμιέρα στη μάχη για τη διεκδίκηση του δήμου Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποίησε η Βίκυ Ανδρικοπούλου. Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, η οποία υπηρετεί επί 25 χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρουσίασε το Σάββατο τον συνδυασμό της και κατάφερε να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου.

Το Δημαρχιακό Μέγαρο γέμισε από νωρίς με πολίτες του Παλαιού Φαλήρου οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα της εκδήλωσης, το φουαγιέ του Δημαρχείου αλλά και περιμετρικά τους εξωτερικούς χώρους. Η συγκέντρωση της υποψηφίας δημάρχου, εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 1.500 άτομα.

Τον συντονισμό της πολυδιάστατης εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου και την εκδήλωση πλαισίωσαν πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στον πολιτικό και δημοσιογραφικό στίβο, οι οποίοι μίλησαν με μεγάλη θέρμη δηλώνοντας τη στήριξή τους στο πρόσωπο της Βίκυς Ανδρικοπούλου, ως την αυριανή δήμαρχο της πόλης.

Στην εκδήλωση μίλησε με θερμά λόγια και ο γνωστός δημοσιογράφος, Πάνος Σόμπολος, ο οποίος μίλησε για την επιτυχημένη δημοσιογραφική πορεία της Ανδρικοπούλου.

Από την πλευρά του ο Θ. Ρουσόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: ««Ο Διονύσης Χατζηδάκης μεταμόρφωσε μια ιστορική πόλη σε πόλη που ο καθένας θα ήθελε να ζήσει σε αυτήν. Ο άνθρωπος αυτός ήξερε να επιλέγει συνεργάτες. Γι’ αυτό επέλεξε τη Βίκυ!
Απόψε βρίσκομαι εδώ, ως φίλος της Βίκυς και του Δημήτρη για να επισημάνω ότι εκείνοι οι οποίοι πράττουν, είναι βέβαιο ότι πολλές φορές θ’ ακούσουν τα εξ’ αμάξης.
Είναι βέβαιο πως θα βρεθούν στο στόχαστρο όσων δεν θέλουν να πράξουν ή όσων δεν μπορούν να φτάσουν εκεί που έχουν φτάσει όσοι κατάφεραν να υπηρετήσουν την πολιτική με το έργο τους.
Η Βίκυ έχει αποδείξει με το έργο της, εκτενή αναφορά του οποίου έκανε ο Πάνος Σόμπολος, τι έχει επιτύχει σ’ αυτήν την πόλη.
Ο Πάνος μίλησε για τις δημοτικές βιβλιοθήκες επί Προεδρίας Βίκυς Ανδρικοπούλου.
Εγώ θα σας πω μόνο έναν αριθμό. Η Βίκυ όταν ανέλαβε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Παλαιού Φαλήρου είχε 1.000 μέλη, σήμερα έχει 11.000 μέλη.

Διαβάστηκε ακόμη μήνυμα από τον Έλληνα Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε στο μήνυμα του τα εξής:

«Γνωρίζοντάς σε Βίκυ Ανδρικοπούλου καλά, από τα χρόνια της εξαιρετικής μας συνεργασίας στο Υπουργείο Υγείας, ξέρω ότι διαπνέεσαι από υψηλό αίσθημα καθήκοντος και πως θα δουλέψεις με πάθος και νέες ιδέες για την ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση του Δήμου, συνεχίζοντας το σπουδαίο έργο του Διονύση Χατζηδάκη, ενώ παράλληλα θα συμβάλλεις στην ενίσχυση της ενότητας και της αλληλεγγύης της κοινωνίας της πόλης σου!


Είμαι βέβαιος πως η εμπειρία σου και η καταγεγραμμένη προσφορά σου στο Παλαιό Φάληρο όλα αυτά τα χρόνια, θα εκτιμηθούν δεόντως από τους συμπολίτες σου.
Στο νέο αυτό ξεκίνημά σου, σου εύχομαι ολόθερμα κάθε επιτυχία για το καλό των συμπολιτών σου και της όμορφης πόλης του Παλαιού Φαλήρου».

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, υποψήφια βουλευτής στον Νότιο Τομέα, η οποία χαρακτηριστικά είπε:

«Είμαι η τέταρτη δημοσιογράφος που ανεβαίνω στο βήμα για τη Βίκυ και θέλω να δηλώσω ότι στέκομαι στο πλευρό της , όπως και η Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Έλενα Ριζεάκου και η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, που παρευρίσκεται και αυτή εδώ, Μαρία Αντωνιάδου.
Από το 1952 που η γυναίκα απέκτησε για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου ερχόμαστε στο σήμερα, όπου πολλές γυναίκες έχουν κατακτήσει σημαντικές θέσεις και έχουν λάβει αποφάσεις τέτοιες που οδήγησαν τις κοινωνίες σε ουσιαστική αλλαγή νοοτροπιών.
Με τη φράση της Μάργκαρετ Θάτσερ ότι «ακόμα κι αν πω ότι περπατάω πάνω στη θάλασσα, κάποιοι θα πουν πως δεν ξέρω να κολυμπάω», θα ευχηθώ πολύ καλή επιτυχία στη φίλη μου Βίκυ, η οποία το αξίζει και την αξίζουμε!»

Στην διακομματική στήρθξη της Βίκυς Ανδρικοπούλου μπήκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε: «Ο ρόλος της γυναίκας στην πολιτική το 2019 θα έπρεπε να είναι αυτονόητος. Εύχομαι να δω περισσότερες γυναίκες στην πολιτική, άξιους ανθρώπους όπως η Βίκυ Ανδρικοπούλου».

Θερμό χαιρετισμό με μήνυμα στήριξης στη Βίκυ Ανδρικοπούλου, έστειλε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού ΝΔ, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, βουλευτής Νομού Ηλείας ΝΔ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσιος Χατζηδάκης και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα, ανέφερε στο μήνυμά του πως για λόγους υγείας δεν μπορούσε να παρευρεθεί παρότι το ήθελε πολύ. Συγκεκριμένα, ανέφερε: « Η Βίκυ Ανδρικοπούλου υπήρξε δεξί μου χέρι από την πρώτη μέρα το 2003 που ανέλαβα Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου. Υπήρξε Αντιδήμαρχος πρώτης γραμμής και ότι της ανέθεσα όλα αυτά τα χρόνια, το έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία.
Χαιρετίζω την υποψηφιότητά της για δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και θέλω να γνωρίζετε όλοι πως θα βρίσκομαι δίπλα στο Παλαιό Φάληρο, να αγωνίζομαι γι’ αυτό, όπως έκανα πάντα και θα αποτελεί βασική προτεραιότητά μου.


Καλή επιτυχία Βίκυ, είμαι βέβαιος πως θα δώσεις έναν αγώνα πολιτικού πολιτισμού, ευπρέπειας και ευγενούς άμιλλας».

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τον εκπρόσωπο – υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Χρήστο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΝΔ Γιώργου Πατούλη.

Ο κ.Θεοδωρόπουλος, υιός του αείμνηστου Δημάρχου Γλυφάδας ,Ιωάννη Θεοδωρόπουλο, είπε απευθυνόμενος στην υποψήφια Δήμαρχο: «Από καρδιάς να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Βίκυ Ανδρικοπούλου, που όλοι οι προλαλήσαντες την περιέβαλλαν με στήριξη και αγάπη.Το κύρος των ομιλητών στην συγκεκριμένη εκδήλωση, Βίκυ, δείχνει πόσο πολύ σε αγαπάνε και πόσο σίγουρη είναι η επιτυχία σου.

Τι είπε η υποψήφια

υποψήφια Δήμαρχος, Βίκυ Ανδρικοπούλου, η οποία εμφανώς συγκινημένη, κάνοντας μια αρχηγική εμφάνιση δήλωσε μεταξύ άλλων με σιγουριά: «Αν όλο αυτό απόψε που ζω δεν είναι παράσταση νίκης, τότε τι είναι! Η μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίησή μου, δεν είναι ότι είστε τόσοι πολλοί, αμέτρητοι, είναι ότι σχεδόν με όλους σας, με όλους τους ψηφοφόρους μου, είμαστε φίλοι.

Η ζωή με έμαθε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάνω απ ’όλα και αυτό το έκανα πράξη ζωής. Απόψε εδώ μπροστά σας βλέπετε το αποτέλεσμα.

Θα προτιμούσα να μη μιλήσω πολιτικά απόψε αλλά για να έχετε κάτσει μέχρι αυτήν ώρα, δυόμισι ώρες όρθιοι, είναι βέβαιο πως θέλετε να σας περιγράψω πως σκοπεύω να βελτιώσω την καθημερινότητά σας από την επόμενη μέρα των εκλογών.

Σας διαβεβαιώνω πως ΜΑΖΙ θα υλοποιήσουμε και θα λύσουμε τα προβλήματα που ΕΣΕΙΣ έχετε προτάξει.

Θα επιλύσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στις γειτονιές σας.

Θα κάνουμε πόλο έλξης τις πλατείες του Παλαιού Φαλήρου, ώστε να είναι προσβάσιμες και φιλικές στα άτομα με ειδικές δεξιότητες και στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε προσβάσεις σε πολλά σημεία της πόλης και κυρίως στην παραλία για τους ανθρώπους με αμαξίδια που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και δεν μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά ενός περιπάτου.

Η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη νεολαία μας, όπου θα μπορούν να είναι σε άμεση διάδραση μεταξύ τους οι νέοι αλλά και μαζί μας, ώστε να μπορούμε να εφαρμόσουμε πλήθος πολύτιμων και φρέσκων ιδεών για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην πόλη μας.

Θα αναβαθμίσουμε τις εσωτερικές περιοχές του Παλαιού Φαλήρου, δίνοντας περισσότερο οξυγόνο κι ενισχύοντας τις δενδροφυτεύσεις.

Ο πολιτισμός είναι κορωνίδα στο πρόγραμμά μας. Ο πολιτισμός μας αφορά όλους και πρέπει να εκπαιδευτούμε για να τον απολαμβάνουμε ολοένα και περισσότερο.

Ποιοι παραβρέθηκαν

τη Βίκυ Ανδρικοπούλου μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία της: ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης κ. Ιωαννίδης.

Τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρα εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Ανυφαντάκης.

Την Αρμένικη κοινότητα εκπροσώπησε ο Τοποτηρητής του Μητροπολίτη της Αρμένικης Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης, Χορέν Αρακελιάν.
Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης.Σταύρος Τζουλάκης μετά της συζύγου του Αναστασίας.

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Ο θρυλικός παίκτης του ΟΣΦΠ, Νίκος Αναστόπουλος με τον αθλητικό μάνατζερ Στράτο Φαφαλιό.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Βασίλης Σορώτος.

Ο γνωστός επιχειρηματίας Βασίλης Σαβράμης, φίλος της οικογένειας του Ολυμπιακού και ο γνωστός επιχειρηματίας- εφοπλιστής Κασάπ Άρμα.

Οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Παπαδόπουλος- ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, Δημήτρης Μάρκος-REAL FM, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος-ΦΑΛΗΡΙΚΑ, Κώστας Κατσιβαρδάκος – ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΚΥΜΑ.

Ο γνωστός σκηνοθέτης Πάνος Αμαραντίδης και οι ηθοποιοί Στέλιος Κρητικός και Ιάκωβος Μυλωνάς.

Η συγγραφέας των μεγάλων επιτυχιών Άννα Γαλανού με τον συζυγό της, γνωστό καρδιολόγο, κ. Γιώργο Χρονόπουλο.

Ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουρμπάκης.

Η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αικατερίνη Πιστόλη και πλήθος άλλων επωνύμων.

Παρέστησαν επίσης τα Δ.Σ. των Συλλόγων ΑΘΗΝΑ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ, ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ, ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΡΑΚΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΦΙΛΟΖΩΪΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ.