Ουκρανία: Πέντε νεκροί εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα σε ουκρανικές δυνάμεις και φιλορώσους αυτονομιστές
Πέντε άνθρωποι, τέσσερις φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κι ένας ουκρανός στρατιωτικός, σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία, παρά τη συμφωνία ανακωχής στον πόλεμο στον οποίον αναμετρώνται οι αυτονομιστές με τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου, ανακοίνωσαν χθες, Σάββατο, οι αντιμαχόμενες πλευρές
Πέντε άνθρωποι, τέσσερις φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κι ένας ουκρανός στρατιωτικός, σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία, παρά τη συμφωνία ανακωχής στον πόλεμο στον οποίον αναμετρώνται οι αυτονομιστές με τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου, ανακοίνωσαν χθες, Σάββατο, οι αντιμαχόμενες πλευρές.
Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η πιο πρόσφατη συμφωνία εκεχειρίας στην περιοχή αυτήν, την 29η Δεκεμβρίου.
Τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή από πυρά των ουκρανικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της περιοχής Ντανιέτσκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έντβαρντ Μπασούριν, ανώτερος αξιωματούχος των αυτονομιστικών Αρχών, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Ντμίτρο Γουτσούλιακ, ανέφερε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών χθες, ότι ένας «ουκρανός στρατιωτικός» σκοτώθηκε επίσης την Παρασκευή από τα «προβοκατόρικα πυρά» των ανταρτών εναντίον θέσεων του κυβερνητικού στρατού.
Ο πόλεμος ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αυτονομιστές, που ξέσπασε στην Ανατολική Ουκρανία το 2014, έπειτα από την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία, έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε σχεδόν 13.000 ανθρώπους.
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
- Στεγαστική κρίση: «Βουτιά» στις βαθύτερες αιτίες της – Από το δικαίωμα στην κατοικία στην επισφάλεια
- Σύνοδος κορυφής υπό πίεση: Το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι μεταξύ του «οικοδεσπότη» Ερντογάν και του «μπαμπάκα» Τραμπ
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η Νότια Κορέα έκανε την ΑΙ να πάψει να είναι εχθρός των εργαζομένων
- Ιράν: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ ήταν πιο εκτεταμένοι από τους προηγούμενους – Επλήγησαν «πάνω από 80 στόχοι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442