Δεν φαίνεται να διαφωνεί με μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ο Γκουαϊδό
Ερωτηθείς εάν θα δίσταζε να εγκρίνει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, ο Γκουαϊδό απάντησε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ό,τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, για να σταματήσουν να πεθαίνουν παιδιά».
Ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε την 23η Ιανουαρίου μεταβατικός πρόεδρος, άφησε να εννοηθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Παρασκευή ότι είναι διατεθειμένος να εγκρίνει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ προκειμένου να αναγκαστεί ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία και να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.
Ερωτηθείς εάν θα δίσταζε να εγκρίνει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, ο Γκουαϊδό απάντησε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ό,τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, για να σταματήσουν να πεθαίνουν παιδιά».
«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Αυτό είναι ένα ζήτημα που προφανώς προκαλεί μεγάλη πολεμική, αλλά κάνοντας χρήση της εθνικής μας κυριαρχίας, ασκώντας τα προνόμιά μας, θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο», πρόσθεσε ο Γκουαϊδό, που έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας από περίπου σαράντα χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ.
«Εδώ, στη Βενεζουέλα, κάθε ημέρα που περνάει μετράει σε ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.
«Θα κάνουμε όλα όσα χρειάζεται να κάνουμε με τρόπο κυρίαρχο, αυτόνομο, ώστε να σταματήσει η αρπαγή» της εξουσίας από τον Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε.
Η βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει την πετρελαιοπαραγωγό χώρα προκαλεί τεράστιες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων. Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα από το 2015, κατά τον ΟΗΕ.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η κυβέρνηση του οποίου αναγνώρισε αμέσως τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, επανέλαβε την Κυριακή ότι η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραμένει μια «επιλογή».
- Σκύλος μόνος στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι: Αρκούν 10 λεπτά για να απειληθεί η ζωή του
- Άργος: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που «προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο» – Νοσηλεύεται στην Αττική
- Παναθηναϊκός: Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ μετά τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Γιαμπουσέλε
- Μύκονος: Κώστας Σλούκας, Jan Vesely και Bryant Dunston απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές στο νησί
- Ιταλία: Η Βαρένα βάζει πρόστιμα στα… μαγιό ως απάντηση στον υπερτουρισμό – Έως 200 ευρώ στους παραβάτες
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442