Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανθρωπος των ΗΠΑ στην Πιονγιάνγκ για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής

Ανθρωπος των ΗΠΑ στην Πιονγιάνγκ για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής

Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι η ελάφρυνση των κυρώσεων που η Πιονγιάνγκ επιδιώκει, θα ακολουθήσει της αποπυρηνικοποίησης.

Η επιλογή του Βιετνάμ ως τόπου διεξαγωγής της δεύτερης συνόδου κορυφής ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας αυτό τον μήνα, δείχνει τη δυνατότητα της υπέρβασης από τη σύγκρουση και τον διαχωρισμό προς την ακμάζουσα συνεργασία δήλωσε ο Ρόμπερτ Παλαντίνο, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Παλαντίνο τόνισε ότι ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσιγκτον για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπίγκαν βρίσκεται στην Πιονγιάνγκ για την προετοιμασία της συνόδου στις 27 και 28 Φεβρουαρίου και επιδιώκει περαιτέρω πρόοδο σε δεσμεύσεις που έγιναν στην πρώτη συνάντηση μεταξύ του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, τον Ιούνιο.

Αυτές οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν την πλήρη αποπυρηνικοποίηση, τον μετασχηματισμό των σχέσεων ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας και την οικοδόμηση μόνιμου ειρηνευτικού μηχανισμού στην κορεατική χερσόνησο, είπε ο Παλαντίνο.

Παράλληλα, ο αμερικανός αξιωματούχος επανέλαβε ότι η ελάφρυνση των κυρώσεων που η Πιονγιάνγκ επιδιώκει, θα ακολουθήσει της αποπυρηνικοποίησης.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024