Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεγράφη ο Παπαχριστόπουλος - Διαλύθηκε η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Διεγράφη ο Παπαχριστόπουλος – Διαλύθηκε η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Κατατέθηκε στο πρόεδρο της Βουλής η διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, που πλέον παύει να υφίσταται

Κατατέθηκε στο πρόεδρο της Βουλής λίγα λεπτά μετά την ομιλία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, η διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ).

Αυτό σημαίνει ότι η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαλύεται, καθώς πλέον δεν αριθμεί πέντε βουλευτές που εκλέχθηκαν υπό την κομματική σημαία τους.

Την επίσημη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου ήρθε να ανακοινώσει και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Κύριε Πρόεδρε, σας δηλώνω ότι ο βουλευτής Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος από σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2019 δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Ανεξάρτητοι Έλληνες – Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία» αναφέρεται στην σχετική επιστολή.

Η διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου σηματοδοτεί και τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι πλέον μένει με τέσσερις βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές με τους ΑΝΕΛ – και τον Αριστείδη Φωκά, ο οποίος είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, είχε στη συνέχεια ανεξαρτητοποιηθεί, και πρόσφατα είχε προσχωρήσει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτεί ένα κόμμα με πέντε βουλευτές που εξελέγησαν στις γενικές εκλογές με το ψηφοδέλτιό του. Ως εκ τούτου, οι ΑΝΕΛ δεν έχουν πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, αφού ο ένας εκ των πέντε βουλευτών δεν έχει εκλεγεί με το κόμμα αυτό.

Κατόπιν της διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, όλοι οι βουλευτές τους θεωρούνται από σήμερα ανεξάρτητοι βουλευτές.

Την διαγραφή ο Πάνος Καμμένος μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια είχε προαναγγείλει από το πρωί μέσω twitter. Δικαιολογώντας μάλιστα γιατί δεν διέγραψε από το πρωί τον κ. Παπαχριστόπουλο, όπως είχε πει, ο κ. Καμμένος είπε ότι αν έπραττε κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να μιλήσει ως πρόεδρος ΚΟ.

Και ο κ. Καμμένος τη σημερινή ευκαιρία να μιλήσει για τελευταία φορά ως πρόεδρος ΚΟ και να επιτεθεί ανοιχτά στον πρώην συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, δεν θα την έχανε για κανένα λόγο.

«Διαπράξατε ένα έγκλημα κ. πρωθυπουργέ. Με εκτελέσατε. Σε ό,τι αφορά τους ΑΝΕΛ είναι ένα έγκλημα που δεν θα το ξεχάσουν ποτέ» είπε μεταξύ πολλών άλλων απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο κ. Καμμένος πάντα με τη θεατρικότητα που τον διακρίνει, πόσο μάλλον σήμερα που έριχνε αυλαία μια εξαιρετικά πετυχημένη παράσταση που ήταν sold out εδώ και τέσσερα χρόνια.

Τα τελευταία λόγια μάλιστα του κ. Καμμένου ως προέδρου των ΑΝΕΛ ήταν οι στίχοι ενός ποιήματος που αφιέρωσε στον πρωθυπουργό, ο οποίος προηγουμένως σχολίασε την ομιλία του Π.Καμμένου με στίχους του Καβάφη.

«Η πόλις: Καινούργιους τόπους δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ’ ακολουθεί. Και σας το αφιερώνω γιατί σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε. Και σας διαβεβαιώνω: Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς» είπε ο κ. Τσίπρας.

Και παίρνοντας το λόγο από τα έδρανα των ΑΝΕΛ «μόνο για δύο λεπτά» ο κ. Καμμένος απάντησε με στίχους από το ποίημα του Γεωργίου Στρατήγη «Ματρόζος», ενός μεγάλου ναύαρχου από τις Σπέτσες που -όπως εξήγησε- έδωσε όλη του την περιουσία για τον αγώνα του 1821.

«Αν ζητιάνοι σαν και με δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν και σε δεν θα φορούσανε το στέμμα».

Στη συνέχεια, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: «να’ σαι καλά» και αποχώρησε από την αίθουσα.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024