Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Capital controls: Τα ρίσκα θα συζητήσουν Στουρνάρας-τραπεζίτες

Capital controls: Τα ρίσκα θα συζητήσουν Στουρνάρας-τραπεζίτες

Οι περιορισμοί εξακολουθούν να υφίστανται παρά τις κατά καιρούς χαλαρώσεις

Το θέμα της πλήρους άρσης των capital controls φέρνει στο τραπέζι η σημερινή συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα με τους τραπεζίτες.

Αυτό που απομένει να αρθεί, στο κομμάτι των κεφαλαιακών περιορισμών, για να επανέλθει η κανονικότητα στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, μετά τον Ιούλιο του 2015, είναι η ελεύθερη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, τόσο από επιχειρήσεις όσο και από ιδιώτες.

Οι περιορισμοί εξακολουθούν να υφίστανται, παρά τις κατά καιρούς χαλαρώσεις, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο περιορισμός της ελεύθερης μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό θα αρθεί σταδιακά.

Η τράπεζα της Ελλάδος αντιμετωπίζει θετικά την προοπτική πλήρους άρσης των κεφαλαιακών περιορισμών θεωρώντας ότι το σύστημα είναι τεχνικά έτοιμο να αντέξει την ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων και στο εξωτερικό.

Ωστόσο, οι τράπεζες εμφανίζονται πιο επιφυλακτικές, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, ότι η επιστροφή καταθέσεων παραμένει διστακτική και το κυριότερο φοβούνται ότι σε περίπτωση αναταραχής και νέου κύματος αναλήψεων ο κλάδος μπορεί να μπει σε νέες περιπέτειες.

Στη συνάντηση ο κ. Στουρνάρας θα ακούσει τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς των διοικήσεων των τραπεζών για τους κινδύνους μιας τέτοιας κίνησης. Ως σημαντικό ζήτημα θεωρείται η δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό καθώς ο μόνος σημαντικός περιορισμός αφορά την δυνατότητα μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024