ΕΕ: Η Γερμανία ζητά μηχανισμό κατανομής των μεταναστών που διασώζονται στην θάλασσα
Η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει τα κράτη της ΕΕ να καταλήξουν σε μια προσωρινή λύση το ταχύτερο δυνατό για τα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων που πραγματοποιούν επιχειρήσεις διάσωσης και τα οποία αποκλείονται επανειλημμένα στη Μεσόγειο. “Κατά την άποψή μας είναι επιτακτικής σημασίας για λόγους ανθρωπιάς να μην ξανασυζητήσουμε κατά περίπτωση ποια χώρα είναι διατεθειμένη να υποδεχθεί […]
Η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει τα κράτη της ΕΕ να καταλήξουν σε μια προσωρινή λύση το ταχύτερο δυνατό για τα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων που πραγματοποιούν επιχειρήσεις διάσωσης και τα οποία αποκλείονται επανειλημμένα στη Μεσόγειο.
“Κατά την άποψή μας είναι επιτακτικής σημασίας για λόγους ανθρωπιάς να μην ξανασυζητήσουμε κατά περίπτωση ποια χώρα είναι διατεθειμένη να υποδεχθεί και υπό ποιες συνθήκες ανθρώπους από πλεούμενα που έχουν ναυαγήσει”, δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών Στέφαν Μάιερ κατά τη διάρκεια συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ σήμερα στο Βουκουρέστι.
Η επιθυμία της Γερμανίας είναι να γίνει ένα «σημαντικό βήμα προς τα μπροστά όσον αφορά τη δημιουργία ενός προσωρινού επί τούτω μηχανισμού κατανομής» για τους μετανάστες που διασώζονται στην θάλασσα, σημείωσε. Ο Μάιερ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι νέες διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνονται επανειλημμένως.
Τους τελευταίους μήνες, η Ιταλία και η Μάλτα έχουν επανειλημμένως απαγορεύσει σε ιδιωτικά πλοία διάσωσης που μεταφέρουν μετανάστες να δέσουν στα λιμάνια τους. Στις περιπτώσεις που προβλήθηκαν πολύ από τα μέσα ενημέρωσης περιλαμβάνεται ένα πλοίο που ανήκε στην γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch.
Ως όρο για να επιτραπεί στα πλοία να ελλιμενιστούν, οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Μάλτας έθεσαν να συμφωνήσουν άλλα κράτη μέλη της ΕΕ να δεχθούν τους μετανάστες. Πρόσφατα 47 άνθρωποι αναγκάστηκαν να περιμένουν σχεδόν δύο εβδομάδες στο πλοίο Sea-Watch 3 προτού τους επιτραπεί να αποβιβαστούν στην Ιταλία.
Προϋπόθεση για αυτό ήταν ορισμένες χώρες της ΕΕ –μεταξύ των οποίων η Γερμανία– να συμφωνήσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να δεχθούν τους μετανάστες.
- Ουκρανία: 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ απολύει τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εν μέσω πολέμου
- Γιορτή σήμερα 3 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χάποελ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442