Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παπαναστασίου: «Στον Πειραιά είναι δύσκολο να κερδίσεις»

Παπαναστασίου: «Στον Πειραιά είναι δύσκολο να κερδίσεις»

Ο έλληνας περιφερειακός της κροατικής Γιουγκ, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, μίλησε για τον Ολυμπιακό και για την εμπειρία του στο εξωτερικό

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 10-10 κόντρα στη Γιουγκ, κρατώντας έτσι το αήττητο που έχει στον όμιλο του ΛΕΝ Τσάμπιονς Λιγκ στο Παπαστράτειο.

Ο περιφερειακός της Γιουγκ, Αλέξανδρος Παπαναστασίου μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ για την αναμέτρηση και τόνισε ότι πάντα είναι δύσκολο να έρθει και να κερδίσει κάποιος μέσα στον Πειραιά.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

-Πώς ήταν η εμπειρία να βρεθείς στην Ελλάδα ως αντίπαλος του Ολυμπιακού;

«Ήταν ένα παιχνίδι που από την αρχή της χρονιάς, ξέροντας ότι θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό, γνώριζα θα είναι ξεχωριστό για μένα. Ήξερα όμως επίσης ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί μέσα στον Πειραιά πολύ λίγες ομάδες καταφέρνουν να νικήσουν. Ήταν μία ιδιαίτερη εμπειρία, την ευχαριστήθηκα και είμαι ικανοποιημένος, αφού κάναμε ένα καλό παιχνίδι».

-Να υποθέσω ότι είσαι ικανοποιημένος και από το βαθμό της ισοπαλίας;

«Όπως ήρθε το παιχνίδι, προηγούμασταν λίγο πριν το τέλος και σίγουρα θέλαμε τη νίκη, αλλά δεν είμαστε απογοητευμένοι. Ξέραμε την κρισιμότητα του αγώνα για τον Ολυμπιακό και τη δυσκολία να έρθεις στον Πειραιά και να νικήσεις».

-Πώς είναι η εμπερία σου στο Ντουμπρόβνικ ως τώρα;

«Όλα είναι πολύ καλά, δεν έχω κανένα παράπονο μέχρι τώρα. Και από άποψη διαβίωσης, και από συνθήκες προπόνησης, όλα είναι τέλεια. Είναι ένα πολύ καλό περιβάλλον για να προπονηθεί επαγγελματικά μία ομάδα».

-Το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισες να δεχθείς την πρόταση της Γιουγκ και να μετακομίσεις στην Κροατία. Εύκολη ή δύσκολη απόφαση;

«Σίγουρα ήταν δύσκολη απόφαση. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά είχα συμφωνήσει με ένα πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, αλλά τελευταία στιγμή ήρθε η πρόταση από τη Γιουγκ και πολλοί παράγοντες, τόσο αγωνιστικοί όσο και οικονομικοί, με έκαναν να πάρω αυτή την απόφαση».

-Μήπως σε αγχώνει το γεγονός ότι ένας τόσο ιστορικός σύλλογος επένδυσε σε σένα, δίνοντάς σου τετραετές συμβόλαιο;

«Όχι, αυτό λειτουργεί αντίθετα για μένα. Το γεγονός ότι θα είμαι για τέσσερα χρόνια στο Ντουμπρόβνικ, μου δίνει το χρόνο να βελτιωθώ και να αποδώσω αυτά που περιμένει η ομάδα από εμένα. Δεν είναι ο ένας χρόνος, που θα έπρεπε άμεσα να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες του προπονητή. Έχω το χρόνο και τις απαραίτητες συνθήκες για να το πετύχω».

-Χρησιμοποιείσαι λίγο διαφορετικά στη Γιουγκ, παίζεις στην άκρη της επίθεσης, ενώ στην Ελλάδα σε είχαμε συνηθίσει σε πιο κεντρικό ρόλο…

«Όχι, αριστερά παίζω και εκεί. Ίσως όταν ήμουν στο Γλυφάδα, να είχα περισσότερη ευθύνη σε ό,τι αφορά το επιθετικό κομμάτι και την οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά στη Γιουγκ όλοι οι παίκτες είναι στο υψηλότερο επίπεδο και προφανώς όλοι μπορούμε να πάρουμε ευθύνες».

-Παρά την ανανέωση που έχει κάνει, η Γιουγκ συνεχίζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διοργανώσεις που συμμετέχει. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για φέτος;

«Στόχος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι να περάσουμε στο Φάιναλ 8 και δείχνουμε να είμαστε πολύ κοντά σε αυτό το στόχο, μετά από έναν τέλειο πρώτο γύρο (σ.σ. η κροατική ομάδα είχε «7 στα 7» πριν τη χθεσινή ισοπαλία). Από κει και πέρα, ό,τι καλύτερο έρθει… Στόχος επίσης είναι οι εγχώριοι τίτλοι και η Αδριατική Λίγκα, όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια (σ.σ. όταν η Γιουγκ κατακτούσε εύκολα τους τίτλους). Έχει αυξηθεί πολύ το επίπεδο δυσκολίας, η Μλάντοστ έχει ανέβει πολύ, το ίδιο και η Γιάντραν Σπλιτ, ενώ και η Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι από το Μαυροβούνιο έχει πολύ καλή ομάδα. Οπότε και το πρωτάθλημα Κροατίας και η Αδριατική Λίγκα είναι μεγάλη πρόκληση, ενώ το κύπελλο το έχουμε ήδη κατακτήσει».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024