Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε και τι όχι από τις νέες ταινίες της εβδομάδας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

«Απαγορευμένες συναντήσεις»

(«The Reports on Sarah and Saleem», Παλαιστίνη / Γερμανία / Ολλανδία, 2018). Δραματική του Μουαγιάντ Αλαγιάν

Ο παράνομος έρωτας ενός Παλαιστινίου με την ολλανδοϊσραηλινή σύζυγο ενός ισραηλινού στρατιωτικού πυροδοτεί το σενάριο του έξυπνου αυτού μελοδράματος που εισάγει «πονηρά» το πολιτικό ζήτημα στην ανθρώπινη κατάσταση. Η ταινία δείχνει το πως από τη στιγμή που δύο σώματα ενώνονται, έστω παράνομα, οι πάντες μπλέκουν, σε σημείο παράνοιας. Ψύχραιμη σκηνοθεσία του Μουαγιάντ Αλαγιάν και ρεαλιστικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς (Αντίμπ Σαφάντι, Σιβάν Κρέτσνερ, Ισάι Γκόλαν, Μάισα Αμπτ Ελχάντι).

AΘΗΝΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΡΙΤΗΣ) – ΔΙΑΝΑ – ΙΝΤΕΑΛ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΝΙΡΒΑΝΑ ΘΕΣ/ΚΗ: ΟΛΥΜΠΙΟΝ

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

«Ψυχρή καταδίωξη»

(Cold pursuit, ΗΠΑ / Αγγλία / Νορβηγία / Καναδάς, 2019). Θρίλερ του Χανς Πέτερ Μόλαντ

Απλώς συμπαθές αμερικανικό ριμέικ τής νορβηγικής ταινίας «Με σειρά εξαφάνισης» (του ιδίου -Νορβηγού- σκηνοθέτη) στο οποίο ο Λίαμ Νίσον αντικαθιστά τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ παίζοντας τον αμίλητο οδηγό εκχιονιστικού  μηχανήματος που αποφασίζει να εκδικηθεί τους υπευθύνους για τον θάνατο του γιου του από υπερβολική δόση ναρκωτικών. (παίζουν επίσης οι Μίκαελ Ρίτσαρντσον, Λόρα Ντερν Μάικλ Εκλουντ κ.ά.).

ΑΘΗΝΑ: ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ODEON ΙΛΙΟΝ – ODEON STARCITY – ODEON MAΡΟΥΣΙ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – WESTCITY – TOWN CINEMAS – ΑΕΛΛΩ – ΝΑΝΑ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΖΕΑ – ΒΑΡΚΙΖΑ ΘΕΣ/ΚΗ:VILLAGE COSMOS – ODEON ΠΛATEIA – ODEON MAKEΔONIA – CINEΜΑ ΟΝΕ

«Scopophilia»

(Ελλάδα, 2018). Θρίλερ των Ναταλίας Λαμπροπούλου και Ηλέκτρας Αγγελετοπούλου

Ενας νεαρός θα βρεθεί προ αδιεξόδου όταν μέσω skype γίνεται μάρτυρας  δολοφονίας. Καθότι ταινία γυρισμένη μέσα από κομπιούτερ (ανήκει σε ένα νέο κινηματογραφικό είδος, το computer screen movie), στη συντριπτική πλειοψηφία των σκηνών, η δράση εμφανίζεται στις οθόνες υπολογιστών. Κυριαρχούν το skype, τα social media, τα μηνύματα στο messenger, οι βίντεο κλήσεις. Η συγκεκριμένη αισθητική φόρμα μπορεί να γίνει κουραστική (σ’ εμένα έγινε), όμως το σενάριο έχει βάση και το ίδιο το στόρι δεν «προδίδεται» ποτέ (παίζουν: Κωνσταντίνος Λιάρος, Ηλέκτρα Καρτάνου κ.α.)

Βαθμολογία: 2

AΘHNA: MIKPOKOΣΜΟΣ – ΑΑΒΟΡΑ (ΜΟΝΟ Σαββατοκύριακο)

ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

«Το γύρισμα της τύχης»

(«Hattrick», Iράν, 2018). Δραματική του Ραμτίν Λαβαφιπούρ

Κατά τη διάρκεια μιας νύχτας, τέσσερις άνθρωποι κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι βράζουν στο ζουμί τους, ανήσυχοι για το αν χτύπησαν ή όχι άνθρωπο με το αυτοκίνητό τους ενώ επέστρεφαν από πάρτι. Το ατύχημα είναι το πρόσχημα για την ανάπτυξη τεσσάρων ανθρώπων στους οποίους (ενδεχομένως) αντανακλάται ένα μέρος από το πρόσωπο της σύγχρονης ιρανικής κοινωνίας, όμως το σενάριο έχει σοβαρό πρόβλημα διότι σε ρεαλιστική βάση, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που κλαίγονται στο σπίτι, είχαν την ευκαιρία να δουν αν όντως χτύπησαν άνθρωπο την ώρα του ατυχήματος (;). Σπαζοκεφαλιά χωρίς λόγο (παίζουν: Αμίρ Τζαντιντί, Παρινάζ Ιζαντιάρ, Σαμπέλ Αμπάρ κ.α.)

ΑΘΗΝΑ: ΑΣΤΥ – ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024